Kapaklı'da 'turuncu' duyarlılık

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü nedeniyle Kapaklı'da bir dizi etkinlik yapılırken, kadına yönelik şiddete karşı farkındalık oluşturmak amacıyla turun

Kapaklı 25.11.2020 15:55:00 0
Kapaklı

 

Kapaklı Belediyesi Kadın Aile Müdürlüğü tarafından devam eden Turistik ve Hediyelik Eşya kursiyerlerinin birbirinden farklı el emeği göz nuru ürünleri Atatürk Kültür Merkezi’nde sergilendi. Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, kurs öğretmeni Esma Korkmaz ve kursiyerlerine verdikleri emek için teşekkür ederek, sergilenen el işi ürünlerini çok beğendiğini kaydetti. Başkan Çetin, turuncu eldiven ve turuncu maske takarak kadına şiddete karşı farkındalık oluşturdu.

 

 

 

FİDAN DİKİLDİ

 

Serginin ardından Kazak Gölü yolu üzerindeki boş alana fidan dikimi töreni gerçekleştirildi. Başkan Çetin, burada yaptığı açıklamada, “Kadınlara Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Gününde Kadın Aile Müdürlüğümüz ile bir farkındalık ortaya koymak için bir dizi etkinlik yaptık. Kadın anadır, kadın eştir, kadın kardeştir velhasıl kadın bizim başımızın tacıdır. Tüm kadın mesai arkadaşlarımızla birlikte kadına şiddete hayır diyoruz" diye konuştu.

Öte yandan kadına yönelik şiddete farkındalık için Kadın Aile Müdürlüğü tarafından eski belediye meydanında kurulan stantta vatandaşlara ve belediye personeline farkındalığın sembol rengi turuncu maske ve tükenmez kalem dağıtıldı.

 

 

Haber/Elif Zennure ŞİMŞEK


0282 726 91 91
0282 747 65 10