Çetin: Önemli olan şiddeti önceden engelleyebilmek

Kapaklı Belediye Başkanı Çetin, 25 Kasım nedeniyle yayınladığı mesajda, "Şiddet uygulayanları en ağır şekilde cezalandırmak çok önemli olsa da, esas önemli olan şiddeti uygulanmadan önce en

Kapaklı 25.11.2020 16:25:00 0
Çetin: Önemli olan şiddeti önceden engelleyebilmek

 

Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü nedeniyle bir açıklama yapan Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, 25 Kasım'ın, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından 1999 yılında kadına yönelik şiddetle mücadele konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla "Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü" ilan edildiğini hatırlatarak, "Kadına yönelik şiddet, insanlık onurunun ayaklar altına alınması, erdemin, faziletin, hoşgörünün ve insanlığın yok olmasıdır. Maalesef ülkemizde de kadına yönelik şiddet olaylarına rastlıyor, kadın cinayetlerini konuşmak zorunda kalabiliyoruz" dedi.

 

 

 

"KADINA ŞİDDET, ACİZLİK VE CAHİLLİKTİR"

 

Şiddet olaylarının önüne geçilmesi için tedbirler alınsa da fikri ve vicdani yoksunluktan dolayı olayların önüne ne yazık ki geçilemediğini kaydeden Çetin, şu görüşleri kaydetti: "Kadına şiddet en büyük acizlik ve cahilliktir. Şiddet uygulayanları en ağır şekilde cezalandırmak çok önemli olsa da, esas önemli olan şiddeti uygulanmadan önce engelleyebilmektir. Bunun toplumun her ferdini bilinçlendirmekten geçtiğini biliyor ve çalışmalarımızı bu yönde yoğunlaştırıyoruz. Yakın zamanda kurduğumuz Kadın Aile Müdürlüğümüz ile kadınlarımıza yönelik birçok projeyi hayata geçiriyoruz. 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü kapsamında da bir dizi etkinlik düzenledik. Turistik ve Hediyelik Eşya kursiyerlerimizin birbirinden farklı el emeği göz nuru ürünleri Atatürk Kültür Merkezimizde sergilendi. Akabinde Kazak Gölü yolu üzerindeki boş alana fidan dikimi gerçekleştirerek farkındalık oluşturmak için turuncu balonlarımızı gökyüzüne bıraktık. Belediye binamızda ve eski belediye meydanında vatandaşlarımıza turuncu maske ve kalem dağıtarak kadına şiddete karşı farkındalık oluşturduk. Kadın anadır, kadın eştir, kadın kardeştir velhasıl kadın bizim başımızın tacıdır. 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele gününün toplumsal duyarlılıklarımızı güçlendirmesi ümidiyle, kadına karşı her türlü şiddeti kınıyor, barış, huzur ve mutluluğun hâkim olduğu daha güzel bir dünya diliyorum.”

 

 

Haber/Sevay SÖNMEZ


0282 726 91 91
0282 747 65 10