Uzaktan eğitime belediye desteği

Ergene'de, uzaktan eğitimde ihtiyaç sahibi öğrencilere tablet hediye edildi. Ergene Belediyesi ilçede faaliyet gösteren firmaların katkıları ile tedarik edilen tablet bilgisayarları yine ilçede ikamet eden ve uzaktan eğ

Ergene 26.11.2020 12:35:00 0
Uzaktan eğitime belediye desteği

 

 

Koronavirüs salgını nedeniyle alınan tedbirler kapsamında uzaktan eğitime geçilmesi nedeniyle ihtiyaç sahibi öğrenciler ve ailelerinin bütçelerine katkı sunmak için çalışma yapan Ergene Belediyesi, ilçe sınırları içinde eğitim veren okullarda bulunan ve ihtiyaç sahibi olduğu değerlendirilen öğrencilere sponsor firmaların desteği ile tablet bilgisayar hediye etti. Öğrencilere tabletlerin yanı sıra bir yıllık ücretsiz internet erişimi de sağlanacak.

 

 

 

OKULLARA TEK TEK ULAŞILDI

 

Belediye Başkan Vekili Salih Tıknas, Ergene Belediye Başkan Yardımcıları Yüksel Baydarlı ve Ayça Albayraktar, beraberinde Ergene ilçesinde tablet sponsoru firma yetkilisi ile birlikte okulları tek tek dolaşarak Ergene Kaymakamlığı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde önceden belirlenen öğrencilere tablet bilgisayarları teslim etti. Sponsor firma tarafından tedarik edilen tablet bilgisayarlara öğrencilerin uzaktan eğitim almalarını sağlayacak uygulamalara ve EBA programına erişebilmeleri için bir yıl süreyle ücretsiz internet verilecek.

 

 

TIKNAS: DESTEKLERİMİZ DEVAM EDECEK

 

 

Ergene Belediye Başkan Vekili Salih Tıknas, yaptığı açıklamada, “Ergene’de uzaktan eğitime erişme konusunda güçlük yaşayan desteğe ihtiyacı olan öğrencilerimize ve ailelerine katkı sunmak için çalışma başlatmıştık. Bu çalışma sırasında belediyemize sponsor olmak isteyen firmalar bize ulaştı. Bunun üzerine Ergene Kaymakamlığı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile iletişime geçerek yardıma ihtiyacı olan öğrencilerin listesini talep ettik. Bizlere gelen listede isimleri yazılı öğrencilere sponspor firma tarafından temin edilen tabletleri dağıttık. Ergene Belediyesi olarak biz de bu tabletlere bir yıl boyunca ücretsiz internet erişimi vereceğiz. Bu bağlamda Ergene Belediyesi olarak elimizden geleni yapmaya ve öğrencilerimize de okullarımıza da destek olmaya devam edeceğiz”  ifadelerini kaydetti.

 

 

Haber/Hasret KABAK


0282 726 91 91
0282 747 65 10