Başkan As'tan sürücülere kış lastiği uyarısı

Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Mustafa As, yaptığı açıklamada, kış lastiklerinin önemine dikkat çekerek, sürücülerin 1 Aralık tarihine kadar araçlarına kış

Çerkezköy 26.11.2020 16:29:00 0
Başkan As

 

Kış mevsimine yaklaştığımız şu günlerde, sürücülerin ve yolcuların güvenliği açısından her yıl uygulanan kış lastiği zorunluluğuna sayılı günler kaldı.

 

 

1 ARALIK’TA BAŞLIYOR

 

Kış lastiği uygulamasının 1 Aralık itibariyle başlayacağını kaydeden Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Mustafa As, şoför esnafına ve diğer sürücülere uyarılarda bulundu. As, “Esnafımızın hem kendi güvenliğini hem de diğer sürücülerin ve yolcuların güvenliği için lastik değişimi kuralına uymaları gerekmektedir. Bu uygulama, 1 Aralık tarihinde başlayıp 1 Nisan 2021 tarihine kadar devam edecektir. Kış lastikleri hava sıcaklıklarının 7 derece ve altına düştüğü bölgelerde takılmaktadır. Kışın meydana gelen trafik kazalarının sebebi çoğunlukla mevsimine uymayan lastiklerin kullanılmasıdır. Çünkü yaz lastikleri soğuk havalarda, karlı ve buzlu zeminlerde tutunmaz, frenlemelerde kaymaya, savrulmaya ve hakimiyet kaybına yol açar” diye konuştu.

 

 

 

 

UYARIDA BULUNDU

 

Mustafa As, “Bundan dolayı zorunlu uygulamanın başlamasına az bir zaman kala esnafımızın araçlarına kış lastiklerini taktırıp, mevsim şartlarına uygun hale getirmeleri gerekmektedir. Yaklaşan kış ayları öncesinde esnafımıza araçlarını kış şartlarına uygun hale getirmelerini öneriyorum. Ayrıca herkese sağlıklı ve mutlu günler temenni ediyorum” diye konuştu.

 

 

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10