Bronz madalya alan judocu Koç'tan Vali Yıldırım'a ziyaret

Avrupa Gençler Judo Şampiyonası'nda 81 kiloda üçüncü olarak bronz madalya kazanan Tekirdağlı sporcu Muhammed Mustafa Koç, Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım'ı ziyaret etti. Vali Yıldırım, Koç'u başar?

Tekirdağ 27.11.2020 10:05:00 0
Bronz madalya alan judocu Koç

 

 

Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, 04-06 Kasım 2020 tarihleri arasında Hırvatistan’da düzenlenen ve 49 ülkenin sporcularının katıldığı Avrupa Gençler Judo Şampiyonası'nda 81 kiloda üçüncü olarak bronz madalya kazanan Muhammed Mustafa Koç, antrenörü Deniz Şilli ve Gençlik ve Spor İl Müdürü Ahmet Üzgün'ü makamında kabul etti. Muhammed Mustafa Koç'u kazandığı başarıdan dolayı tebrik ederek başarılarının devamını dileyen Yıldırım, sporcunun başarısında emeği olan antrenörlerine de teşekkür etti.

 

 

 

RAKİPLERİNİ ELEMİŞTİ

 

Hırvatistan'ın Porec kentinde yapılan şampiyonanın ikinci gününde Muhammed Mustafa Koç, madalya karşılaşmasında Çekyalı Adam Kopecky'i waza-ari puanıyla yenerek üçüncülük kürsüsüne çıkmıştı. Koç ilk turu bay geçerken, ikinci turda Romen Cosmin Bucataru'yu ipponla, üçüncü turda Kosovalı Arber Kullashi'yi waza-ari puanıyla yenmişti. Çeyrek finalde Rus David Karapetyan'a yenilen Koç, repesaja kalmıştı. Bu turda Macar rakibini 11 saniyede ipponla yenen milli judocu bronz madalya mücadelesi yapma hakkı elde etmiş ve Çekyalı rakibine waza-ari üstünlüğü sağlayarak kürsüye çıkan isim olmuştu.

 

Haber/Gülay YİĞİT SEZEN


0282 726 91 91
0282 747 65 10