Gençler Avrupa Judo Şampiyonası'nda bronz madalya kazanan NKÜ BESYO öğrencisi Muhammed Mustafa Koç, Şubat 2021'de Paris Grand Slam'ine katılmayı planladığını belirterek, bu hafta içinde hazırl?

Gençler Avrupa Judo Şampiyonası'nda bronz madalya kazanan NKÜ BESYO öğrencisi Muhammed Mustafa Koç, Şubat 2021'de Paris Grand Slam'ine katılmayı planladığını belirterek, bu hafta içinde hazırl?

Tekirdağ 28.11.2020 15:34:00 0
Gençler Avrupa Judo Şampiyonası

 

Hırvatistan’ın Porec kentinde yapılan Gençler Avrupa Judo Şampiyonası’nda erkekler 81 kiloda Avrupa üçüncüsü olarak bronz madalya kazanan Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) öğrencisi Muhammed Mustafa Koç, NKÜ Rektörü Prof. Dr. Mümin Şahin'i ziyaret etti. Koç, yurda döndükten sonra antrenörü ve aynı zamanda Türkiye Judo Federasyonu Teknik Kurulu Başkanı olan Deniz Şilli ile birlikte Rektör Şahin'e makamında ziyarette bulundu.

 

REKTÖR ŞAHİN, SPORCUYU KUTLADI

 

Karşılıklı görüş alışverişinin gerçekleştiği ziyarette Muhammed Mustafa Koç ve Deniz Şilli, Şubat 2021’de de Paris Grand Slam’ine katılmayı planladıklarını, bu nedenle Aralık ayının ilk haftası hazırlık kampına başlayacaklarını söylediler. NKÜ Rektörü Prof. Dr. Mümin Şahin de ziyaretten memnuniyet duyduğunu belirterek, şampiyonluk mücadelesi sırasında kaşı açılan sporcuyu, buna rağmen mücadeleyi bırakmadığı ve bronz madalyayı kazandığı için tebrik etti ve antrenörünü kutladı. Rektör Şahin, “Bu öğrenciler hepimizin gururu, göğsümüzü kabartıyorlar. Muhammed’in ve onun gibi tüm gençlerimizin başarıları daim olsun. Biz her zaman destekçileri olacağız. Daha nice şampiyonluklar dilerim” dedi.

 

 

BRONZ MADALYA KAZANMIŞTI

 

Hırvatistan’ın Porec kentinde 4-6 Kasım 2020 tarihleri arasında yapılan Gençler Avrupa Judo Şampiyonası’nda, NKÜ BESYO öğrencisi Muhammed Mustafa Koç, erkekler 81 kiloda Avrupa üçüncüsü olarak bronz madalyanın sahibi olmuştu. 37 ülkenin katıldığı Avrupa şampiyonasında ilk turda Romanyalı, ikinci turda Kosovalı sporcuyu yenip çeyrek finalde Rus rakibine yenilen Koç, repesaj müsabakalarında Macar rakibine galip gelerek üçüncülük maçına çıkmaya hak kazanmış ve burada da karşılaştığı Çek sporcuyu yenerek bronz madalyayı elde etmişti.

 

 

Haber/Sevim BOZKURT


0282 726 91 91
0282 747 65 10