Yıldırım: Her insan, bir engelli adayıdır

3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle bir mesaj yayınlayan Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, "Her insan, bir engelli adayıdır. Bu bilinçle, empati duygusu ve yardımlaşma ve dayanışma kültürümÃ

Tekirdağ 1.12.2020 15:51:00 0
Yıldırım: Her insan, bir engelli adayıdır

 

Birleşmiş Milletler tarafından 1992 yılında kabul edilen ve engelli bireylere yönelik toplumsal farkındalığın artırılarak engellilerin hayat standartlarının iyileştirilmesini hedefleyen 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nün, engelli hak ve sorumluluklarının hatırlanması açısından oldukça önemli bir gün olduğuna dikkat çeken Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, mesajında, "Engelli vatandaşlarımızın sosyal hayata entegre edilerek hayat kalitelerinin yükseltilmesi, medeni bir toplum olmanın göstergelerindendir. Engellilik, sadece engellilerin ve ailelerinin maruz kaldığı bir sağlık sorunu olmaktan ziyade, sosyal boyutlarıyla her birimizi yakından ilgilendiren, olumsuz etkilerini asgariye indirmek için herkesin katkı ve ortak çabasını gerektiren toplumsal bir husustur" ifadelerini kaydetti.

 

 

"ENGELLİLERİN HAYATLARINI KOLAYLAŞTIRALIM"

 

Vali Aziz Yıldırım, devletin engelsiz bir Türkiye, engelsiz bir toplum, engelsiz bir gelecek için ulaşımdan eğitime, çalışma hayatından sağlık hizmetlerine varıncaya kadar her alanda birçok düzenlemeyi hayata geçirdiğini ifade ederek, şöyle devam etti: "Engelli bireylerimizin sosyal ve ekonomik hayata katılarak toplumla bütünleşmeleri ve işgücüne katılmalarını sağlamak adına çok önemli adımlar atmıştır. Engelli olmak bir seçim değildir. Her insan, bir engelli adayıdır. Bu bilinçle, empati duygusu ve yardımlaşma ve dayanışma kültürümüzle hareket ederek engelli bireylerin hayatlarını kolaylaştıralım. Bu vesileyle, bu özel günde bütün engellerin sevgi, saygı ve dayanışmayla aşılacağını hatırlatarak, engelli vatandaşlarımıza ve ailelerine mutlu, huzurlu, güzel günler diliyorum."

 

Haber/Sevay SÖNMEZ


0282 726 91 91
0282 747 65 10