Yel: Engelliler, haklarından insan onuruna yaraşır şekilde yararlanmalı

AK Parti Tekirdağ Milletvekili ve MKYK üyesi Mustafa Yel, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle bir mesaj yayınlayarak, "Bu insanların en önemli problemi çalışma, eğitim, sağlık ve sosyal alanları ku

Tekirdağ 2.12.2020 11:05:00 0
Yel: Engelliler, haklarından insan onuruna yaraşır şekilde yararlanmalı

 

Tüm dünya ülkelerinde olduğu gibi, Türkiye'de de milyonlarca engellinin bulunduğunu kaydeden AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel, "Bu insanların en önemli problemi çalışma, eğitim, sağlık ve sosyal alanları kuşatan bir takım haklardan insan onuruna yaraşır bir şekilde yararlanamamalarıdır. Çeşitli engellerine rağmen, hayat mücadelesi veren ve hayatlarını onurlu bir şekilde geçirmek adına ekonomik ve sosyal hayatın içerisinde olan engelli vatandaşlarımız bizim için, birer güç kaynağıdır" dedi.

 

 

"ÇÖZÜM ÜRETMEK İNSANLIK BORCUMUZ"

 

Engellilerin sorunlarına çözüm üretmek ve tüm hizmetlerden ve haklardan eşit bir biçimde yararlanmalarını sağlamanın, insanlık borcumuzun yanı sıra çağdaş toplum ve devlet olmanın da en önemli gereklerinden olduğuna dikkat çeken Yel, mesajında şunları kaydetti: "Hükümetimiz tüm samimiyetiyle, engelli vatandaşlarımızın eğitim, iyileştirme, sağlık, hukuk ve yönetim gibi alanlardaki ihtiyaçlarını karşılamak suretiyle, mümkün olduğunca kendi kendine yetebilen bireyler olarak yaşamalarını sağlamayı hedeflemektedir. Hükümetimizin çıkarmış olduğu yasalarla, engelli vatandaşlarımıza sağlanan yardımlarla, büyük rahatlamalar sağlamıştır. Ayrıca gerek yerel yönetimlerimiz gerekse diğer kurumlarımız engellilerin daha rahat bir şekilde yaşamlarını sürdürmeleri için takdire şayan hizmetler vermektedir.

 

 

"BU GÜNÜN AMACINA ULAŞMASINI TEMENNİ EDİYORUM"

 

Bu duygu ve düşüncelerle, engelli vatandaşlarımızın sorunlarının dile getirilmesine imkan tanıyan ve onlara ayrılan bu günün, amacına ulaşması ve anlaşılması temennisi ile başta Tekirdağlı engelli kardeşlerimiz olmak üzere bütün engelli kardeşlerimizin 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü en kalbi duygularımla kutluyor, ailelerine selam ve saygılarımı sunuyor, onlara sağlıklı, mutlu ve onurlu bir hayat diliyorum.”

 

 

Haber/Gülay YİĞİT SEZEN


0282 726 91 91
0282 747 65 10