Kapaklı bütçesi tartışma yarattı

CHP Kapaklı İlçe Başkanı Erdinç Yılmaz, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nin Kapaklı'ya ayırdığı bütçeyi yetersiz bulan AK Parti İlçe Başkanı Recep Biyik'in açıklamasına yanıt ver

Kapaklı 4.12.2020 16:26:00 0
Kapaklı bütçesi tartışma yarattı

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nin Kapaklı ilçesi için ayırdığı bütçe, AK Parti ve CHP'li yöneticiler arasında tartışmaya neden oldu. Bütçeyi yetersiz bulan AK Parti'li Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin ve AK Parti Kapaklı İlçe Başkanı Recep Biyik'e, CHP Kapaklı İlçe Başkanı Erdinç Yılmaz'dan yanıt geldi.

 

 

YILMAZ'DAN MB VE KATAR HATIRLATMASI

 

CHP'li Yılmaz, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "AKP İlçe Başkanı tarafından Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nin 2021 yılı bütçesine ilişkin bir açıklama yapılarak, Kapaklı için ayrılan payın az olduğu iddia edilmektedir. Açıklama, 18 yıllık tek parti iktidarının ilçe başkanı tarafından değil de bir muhalefet partisi tarafından yapılmış intibaı uyandırmaktadır. Nitekim 18 yıllık AKP iktidarında, gelinen noktada Merkez Bankası'nın (MB) rezervleri eksi hanelere inmiş, Cumhuriyetin tüm kazanımları satılmasına rağmen kasada para kalmamış, daha dün satacak bir şey kalmayınca bu kez Borsa İstanbul'un yüzde 10'u ve bir alışveriş merkezi Katar'a satılmıştır" dedi.

 

 

"BÜYÜKŞEHİR VE TESKİ, 140 MİLYON LİRALIK YATIRIM YAPTI"

 

18 yıldır ekonomide başarısız olan iktidarın ilçe başkanının, merkezi bütçeden yerel yönetimlere gönderilen payların ne kadar azaldığını da halka açıklama borcu bulunduğunu kaydeden Yılmaz, şöyle devam etti: "Belediyelerin tüm maliyetleri artıp gelirleri düşmesine rağmen, tüm Cumhuriyet Halk Partili belediyelerde olduğu gibi Tekirdağ Büyükşehir Belediyemiz de canla başla ilimize ve ilçemize hizmet etmektedir. 18 yıllık ekonomi başarısızı iktidarın ilçemizde 6 yılda bitirebildiği, bugüne kadarki tek yatırımı olan hükümet binasına karşılık Tekirdağ Büyükşehir Belediyemiz ilçemize milyonluk altyapı yatırımları yapmış, kültür merkezi, okul gibi eserler kazandırmıştır. Büyükşehir Belediyemiz ve TESKİ tarafından ilçemize yaklaşık 140 milyon TL değerinde yatırım yapılmış, çok yakın zamanda Pınar Bulvarı altyapı çalışmalarına yaklaşık 1 milyon 700 bin TL yatırım yapılmıştır. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi bu doğrultuda yatırımlarına devam edecek olup, iktidar partisi ekonomideki başarısızlığını bu tür açıklamalarla maskelemeye çalışmaktadır."

 

 

AK PARTİ'Lİ BİYİK NE DEMİŞTİ?

 

AK Parti Kapaklı İlçe Başkanı Recep Biyik, geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamada, "Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Kapaklı halkını cezalandırıyor. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin bütçesi 1 milyar 120 milyon TL, yani eski parayla 1 katrilyon 120 trilyon lira. 2020 yılı için Kapaklı’ya ayrılan yatırım bütçesi 21 milyon TL iken, 2020 yılı için Kapaklı’ya kullanılan yatırım bütçesinin 0 (sıfır) TL olması reva mıdır? Kapaklı ilçemize 2021 yılı için ayrılan bütçe 11.5 Milyon TL, 2022 yılı için ayrılan yatırım bütçesi 9 Milyon TL" demişti.

 

 

 

"ADALET VE HAKÇA PAYLAŞIM BU MU?"

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’a sorular soran Biyik, şunları söylemişti: "CHP Genel Başkanı Sayın Kılıçdaroğlu’nun savunduğu adalet ve hakça paylaşımın Tekirdağ’ın 4'üncü büyük ilçesi olan Kapaklı halkı için karşılığı bu mudur? Sayın Kadir Albayrak, ayırdığınız bu bütçeyi daha önce Kapaklı için kullanmadığınız gibi, yine kullanmayacağınızı da biliyoruz. Sayın Albayrak, Kapaklı halkını AK Parti’ye oy verdiği için mi cezalandırıyorsunuz? Ama şunu bilin ki Sayın Albayrak, siz hiçbir yatırım yapmasanız da Kapaklı’mız Ak Belediyecilik ile Trakya’nın parlayan yıldızı olacaktır."

 

Haber/Sevay SÖNMEZ


0282 726 91 91
0282 747 65 10