Çorlu'da pazar yerlerinde HES kodu uygulaması başladı

Tekirdağ Valiliği İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi'nin kararı doğrultusunda Çorlu'da pazar yerlerine girişte vatandaşların HES kodu ile içeri alınmasına başlandı. Çorlu Belediyesi Kapalı

Çorlu 4.12.2020 18:01:00 0
Çorlu

 

İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi'nin 1 Aralık tarihli kararında belirtilen “pazar yerlerinde pazarcı/çalışanlar ve müşteriler için Hayat Eve Sığar (HES) kodu zorunluluğunun getirilmesi, gerekli sorgulama yapıldıktan sonra herhangi bir olumsuzluğa rastlanmayan pazarcı/çalışan veya müşterinin pazar yerine kabul edilmesi” maddesi üzerine harekete geçen Çorlu Belediyesi, uygulamayı hayata geçirmeye başladı.

 

 

KODU OLMAYANLARA YARDIMCI OLUYORLAR

 

 

Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Çorlu Belediyesi Kapalı Pazar Yeri girişinde hazırlıklarını tamamlayarak, HES kodu sorgulaması yapmaya başladı. Ekipler Covid-19 tedbirleri kapsamında, pazara gelen vatandaşların HES kodu sorgulamalarını yaparken bir yandan da maske, mesafe ve temizlik konusunda da uyarılarda ve bilgilendirmede bulunuyor. Zabıta ekipleri ayrıca kodu olmayan vatandaşlara Sağlık Bakanlığı tarafından oluşturulan HES mobil uygulaması ve e-devlet üzerinden kod almalarına da yardımcı oluyor.

 

 

Haber/Gülay YİĞİT SEZEN


0282 726 91 91
0282 747 65 10