"Mevlana, yüzyılları aşan hoşgörü lisanıdır"

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mümin Şahin, 7-17 Aralık Mevlâna Haftası nedeniyle yayınladığı mesajda, "Mevlâna Celaleddin-i Rumi büyük bir mütefekkir, şair, âlim ve mut

Tekirdağ 7.12.2020 17:13:00 0
"Mevlana, yüzyılları aşan hoşgörü lisanıdır"

Her yıl 7-17 Aralık arasında kutlanan Mevlana Haftası dolayısıyla bir mesaj yayınlayan Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mümin Şahin, bugün dünyanın her yerinden ve her dininden insanın, Melana'nın eserlerini okuduğunu ve irfana kavuştuğunu söyledi.

 

MEVLANA'NIN SÖZLERİNİ HATIRLATTI

 

Melana'nın “Ölümümüzden sonra mezarımızı yerde aramayınız! Bizim mezarımız âriflerin gönüllerindedir” sözünü hatırlatan Rektör Şahin, şöyle devam etti: "Mevlâna, 'İnsanların en hayırlısı, insanlara yararı olandır' diyerek de bugün artık bir sembol olarak anılmasına vesile olan dünya görüşünü ortaya koymaktadır. Yaşamını ise 'Hamdım, piştim, yandım' sözleri ile özetleyen Mevlâna, ölüm gününü yeniden doğuş günü olarak kabul ediyordu. O öldüğü zaman sevdiğine, yani Allah’a kavuşacaktı. Onun için Mevlâna, ölüm gününe 'Şeb-i Arûs' diyordu ve dostlarına ölümünün ardından ağlamayın diye vasiyet etmişti. Hazreti Mevlâna’yı rahmetle yâd eder, bu Büyük Mutasavvıfı anmak için kutlanan ve 'Şeb-i Arûs' günü ile nihayetlenecek ‘Mevlâna Haftası’nın, dünya genelindeki adaletsizliklerin ve hoşgörüsüzlüğün, zulüm ve ayrımcılık gibi durumların ortadan kalkmasına vesile olması temennisiyle, tüm Türk ve İslam Âlemine, Aziz Milletimize ve bütün Dünya’ya kutlu olmasını dilerim."

 

Haber/Sevay SÖNMEZ


0282 726 91 91
0282 747 65 10