Kapaklı meclisi yılın son toplantısını gerçekleştirdi

Kapaklı Belediye Meclisi yılın son toplantısını Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin başkanlığında gerçekleştirdi. Plan ve Bütçe ile İmar Komisyonuna havale edilen gündem maddelerinin görÃ

Kapaklı 7.12.2020 18:15:00 0
Kapaklı meclisi yılın son toplantısını gerçekleştirdi

Dün saat 14.00’de Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen toplantıya mazeret bildiren meclis üyeleri Halil İbrahim Erkan, Nalan Çolak ve Adem Sekmen katılmadı.

 

OY BİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ

 

Açılış ve yoklamanın ardından başlayan meclis toplantısında komisyona havale edilen konular görüşüldü. İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü tarafından tam zamanlı sözleşmeli personel olarak çalıştırılacak iki mühendisin aylık çalışma ücreti oy birliği ile kabul edilirken, Emlak ve İstimlak  Müdürlüğü tarafından Cumhuriyet Mahallesi 209 ada 3 numaralı parselin Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’ne ait alanın yeşil alan olarak düzenlenerek kullanım hakkının Kapaklı Belediyesi’ne verilmesi konusu oy birliği ile kabul edildi.

 

KAPAKLININ İHTİYACI OLAN BİRİM OLACAK

 

Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü tarafından, müdürlüğe ait teşkilat yapısı, görev, yetki ve sorumluluk ile çalışma usul ve esasları hakkında yönetmeliği oy birliği ile kabul edildi. Kapaklı’nın önemli ihtiyacını kapatacak olan projeyi hayata geçirmekten mutluluk duyduğunu kaydeden Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin “Sizlerle bu projeyi hayata geçirdiğimiz için mutluyum. Çevrenizde bildiğiniz ve tanıdığınız ihtiyaç sahibi aileler varsa iletişim bilgilerini bizlere iletin. Bizler de kayıtlarını alalım, birimdeki arkadaşlar incelesinler. Sağlıklı işleyen bir yapıyı ortaya koyalım ve ihtiyaç sahiplerine ulaşalım. Bu gerçekten önemli bir birimdir. Tüm yardımlar kayıtlı ve sistematik bir şekilde yürütülecek. İlçemizin sosyal haritasına çıkaralım. Sokak sokak, bina bina ihtiyaç sahiplerini belirleyelim” dedi.

 

ŞEHİDİN İSMİ PARKTA YAŞAYACAK

 

Çetin’in konuşmasının ardından İmar komisyonuna havale edilen gündem maddeleri görüşüldü.  Fatih Mahallesi 109’uncu caddenin Kapaklı’nın hayırseverlerinden Nadir Tütüncü olarak değiştirilmesi oy birliği ile kabul edilirken, Suriye’nin İdlib kentinde hava saldırısına şehit olan Şükrü Elibol isminin ilçede Cumhuriyet Mahallesi Şair Sokak ve Kılıç Sokak arasında bulunan isimsiz parka verilmesi de oy birliği ile kabul edildi. Gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından konuşan Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin “ 2020 yılının son meclis toplantısını tamamladık. 2021 yılı ülkemiz, dünya ve ilçemiz için daha güzel, sağlıklı günler getirir. Korona iletinden bir an önce kurtuluruz, hizmetleri de ilçemize kazandırırız” diye konuştu.

 

 

KAMPANYAYA DESTEK İSTEDİ

 

Gündem dışı bir konuşma yapan Çetin, Gazi Tarık Cür için başlattıkları kampanya ile ilgili meclis üyelerini bilgilendirdi. Çetin “ Tarık Cür kardeşimizin kampanyasını aktif etmek istiyoruz. Bütün meclis üyelerimizin katılacağı bir video klip çekeceğiz. 31 meclis üyemizin katılımı ile destekte bulunup yuvasını kuralım. Pandemi süreci var ve sıkıntılar da var. Bunları anlayış ile karşılıyoruz. İlçemizin ve bölgemizin gururu olan bu evladımıza sahip çıkmamız gerekiyor. Başlangıcı da meclisten yapmamız gerektiğini düşündüğüm için açıklama yapmak istedim. Yuvasının kurulması için bu projeyi buradan başlatıyorum. Sanayi ve iş adamları ile görüşerek projeyi hızlandırmamız gerekiyor. Arsa alınması gerekiyor, projenin de hazırlanması gerekiyor. Yaza düğün yapma hazırlığımız var ve evini de hazır etmemiz gerekiyor. Üzülerek ifade etmek istiyorum ki bugüne kadar toplanan rakam gerçekten üzücüdür. Bu rakamı telaffuz bile etmek istemiyorum. Kapaklı’ya yakışmayan bir rakamdır. Süleymanpaşa, Çorlu, ve Çerkezköy’den çok daha fazla katkı alıyoruz. Bu konuda öncülük yaparsak, konu üzerinde hassasiyetli durursak daha fazla katlı olacağını düşünüyorum” dedi.

 

İNŞALLAH YAPARLAR

 

Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin Kapaklı’ya 2021 ve 2022 için yatırım planına değindi. 2020 yılında Tekirdağ Büyükşehir Belediyesinin Kapaklı’ya hiç yatırım yapmadığını kaydeden Çetin, “ Diğer ilçelere ne yaptığı ne ettiği çok önemli değil. Biz ‘Kapaklı’ya yapmıyorsun, oraya da yapma’ demiyoruz. Oralara daha fazla yapsın. Büyükşehir Belediyesinin  asli görevi zaten. Bu hizmetleri yapmaz zorundadır. Ancak 2020 yılında bize yapılmış rakam 0 TL’dir. 2021 için de Bahçeağıl’daki köprü için 3 milyon TL öngörmüşler. Bu köprüyü, önemsediğimiz, kazaların sıkça olduğu bir köprü olması sebebiyle daha önce de gündeme getirdik. Büyükşehirde önerge verdik. Ve yapılmasını da arzuluyoruz, istiyoruz. Orada yapılmaya başlandığında Kadir başkana teşekkür edeceğim. Yapılan her şeye teşekkür  edeceğim. Sonuçta Kapaklı’ya yapılmış olan her şey benim için önemli, kıymetli. İnşallah yaparlar” dedi.

 

“ANLAMAKTA ZORLANIYORUM”

 

Çetin “ 2020 planlarında İsmetpaşa ve Bahçelievler mahallesi arasında yapılacak köprü de var. Engelli Yaşam Merkezi 2020 yılında vardı. Şimdi 2021’de 2 milyon, 2023’te de 4 milyon koyarak aslında ‘biz bunu yapmayacağız’ demişler. ‘Belki temel atma töreni yaparız, bunun da reklamı 2 milyon TL tutar, 2022 yılında temel atarız, 4 milyon TL de o tutar. 2023 yılında da hazır genel seçim varken bir açılış töreni yaparız’ bunları ifade etmişler. Karaağaç Yanıkağıl Köprüsü’ne de 3 milyon TL öngörmüşler. Bu da önemsediğimiz bir köprü. İnşallah yaparlar. Katlı Otopark 2016 yılından beri sürekli konuluyor. 2020’de de vardı. Katlı Otopark için 2021 yılında 100 bin TL ayırmışlar. Herhalde bir proje tadilatı düşünüyorlar. 2022’de de 5 milyon TL koymuşlar. Ne yapacaklar, niçin koymuşlar gerçekten anlamakta zorlanıyorum” diye konuştu.

 

 

İÇLER ACISI BİR TABLODUR

 

Kapaklı’ya yatırım yapmama konusunda ilginç bir direnişin olduğunu kaydeden Çetin “ Kapaklı’ya kim bir şey yapıyorsa, kim bir tane toplu iğne bırakıyorsa Allah razı olsun diyeceğim,  teşekkür edeceğim. Ama eğer Kapaklı bilinci oluşmazsa bu 2023’e kadar böyle devam eder. Belki de 2023’te hazır seçim var deyip, ‘2023 yılı Kapaklı yılı olacak’ diyebilirler. İnşallah Kapaklı yılı olsun. Ben isterim. Bunu yüksek sesle teşekkür ederek de kutlarım. Ama bu tablo içler acısı bir tablodur. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Kapaklı nüfusundan dolayı ciddi kaynak alıyor, önemli gelir elde etmektedir. TESKİ’nin Kapaklı’dan aldığı su bedellerine bakarsak bize yapılan yatırımların aslında çok düşük olduğunu görürüz” dedi.

 

BU HİZMETİ KAPAKLI HAK EDİYOR

 

Çetin “ Cumhuriyet Halk Partili meclis üyelerinin bu bütçeyi Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’a sormasını istiyorum. Biz Ankara’dan gidip alıyoruz. Ankara ile temaslarımız sürekli devam ediyor. Geçen hafta 2 gün boyunca da Ankara’da yaptığımız temaslar neticesinde Yıldızkent Kavşağı Projesi’ni belli bir noktaya getirdik. İnşallah bir aksilik olmazsa o müjdeyi sizinle paylaşacağım. Ama bunlar temas etmedikçe, gidip orada istemedikçe,  gündem oluşturmadıkça olmamaktadır. Cumhuriyet Halk Partili meclis üyeleri ‘aylık toplantıya geliyoruz, görevimizi yapıyoruz, daha fazlası bizi aşar’ demeyecek. Büyükşehire gidecek, bunları Kadir başkanla, daire başkanları ile paylaşıp talep edecek. Şuanda hizmet zamanıdır, bu hizmeti de Kapaklı halkı hak ediyor” diye konuştu.

 

KAPAKLI EN ZOR İLÇEDİR

 

Genel anlamda Trakya’nın en zor ilçesinin Kapaklı olduğunu kaydeden Çetin “ Kapaklı hızlı büyüyen, alt yapı, üst yapı ve sosyal donatılar açısından eksik kalmış bir ilçedir. Bunların tamamlanması için meclis üyelerimiz ile birlikte çalışmamız gerekiyor. Siyasi partilerin de bu konuda karınca kararınca katkı vermesi gerekiyor” dedi.

 

KAPAKLI MODERN HASTANEYE KAVUŞACKA

 

Kapaklı Devlet Hastanesinin iki yıl içinde tamamlanacağını ifade eden Çetin “ Kapaklı modern bir hastaneye kavuşacaktır. Emniyet Genel Müdürlüğünü ziyaret ettik ve ilçe emniyet binamızın ilkbaharda temeli atılacak. İlçe Emniyet Müdürlüğü binası konusunda önemli mesafeler kat ettik. Millet Bahçesi ile ilgili de büyükşehirde bir yıldır oyalanan konuyu başka yollarla, Bakanlık üzerinden çözmek için girişimlerde bulunduk. İlçemize yakışacak bir Millet Bahçesi’ni de kazandıracağız” dedi.

 

BASKI YAPARSANIZ BİZE PARA AYIRIR

 

Çetin “ Katlı otopark yerini Büyükşehir Belediyesi’nden istedik. Önerge vererek eski belediye meydanı, Recep Güven Parkı’nın bulunduğu alanın bize devredilmesini istedik. ‘Biz bunu devlet kanalıyla yaptırmaya çalışalım’ dedik. Yaklaşık maliyeti 48-50 milyon TL’lik bir projedir. Büyükşehir için 50 milyon TL çok para değil. Çorlu’ya 253 milyon TL ayıran bir büyükşehir belediyesinin Kapaklı’ya da 100 milyon TL ayırması gerekir diye düşünüyorum. Seçime bir yıl kala yapacaklarını halk artık yemiyor. Bu projeyi hayata geçirelim istedik fakat reddedildi. Sonra yeniden dilekçe yazdık. Bu kez grupta alınan karara göre Kadir Albayrak” Ben onu yapacağım” dedi ama bütçeye de koymayı unutmuş. 2021’e 100 bin TL, 2022’ye de 5 milyon TL koymuş. Buradaki rakamlara ilaveten büyükşehir belediyesinin 256 milyon TL’lik kendi bütçesi var. Bu bütçeyi istediği ilçeye dağıtabilir. Geç değil. Eğer biraz baskı yaparsanız oradan bize para ayırır” dedi.

 

KISIR SİYASET YAPMIYORUM

 

Çetin “ Kapaklı halkının hakkını kimse yiyemez, kimse Kapaklı’yı görmezden de gelemez.  Eğer görürlerse de bu halk onlara bir tokat atar, ondan sonra kendilerine gelemezler.Pınar Bulvarının ilerisinde bir meydan projesi ise iz bırakır. Meydanın adını da Kadir Albayrak meydanı deriz. Yeter ki hizmet yapsınlar. Niyetimiz ise Kapaklı’ya hizmetlerin kazandırılmasıdır. Kısır bir siyaset ise yapmıyorum. Ben bir şeylerle mücadele ederken 2020 yılındaki rakam 0 ise, 2021’de komik bir rakam öngörülmüşse bunu buradan seslendirmek zorundayım” diye konuştu.

 

Haber/Faik Onur KAYA

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10