Yünsa'dan inovatif bir ürün daha!

Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi'ndeki tesislerinde üretim yapan Yünsa, cilde bakım yapan avokado yağı ile bütünleştirilmiş yünlü kumaş üretti. Yünsa Genel Müdürü Mustafa Sürmegöz, Ar-Ge

Çerkezköy 8.12.2020 14:35:00 0
Yünsa

Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi'ndeki tesislerinde ürettiği yenilikçi ürünleriyle 50’den fazla ülkeye ihracat yapan yünlü kumaş üreticisi Yünsa, tekstil sektöründeki inovatif ürünlerine bir yenisini daha ekledi. Yünsa, cilde bakım yapan avokado yağı ile bütünleştirilmiş yünlü kumaş ürettiğini açıkladı. Sağlıklı beslenme trendinin simgesi haline gelen avokado, böylece kumaşın içine de girmiş oldu.

 

SÜRMEGÖZ: AR-GE VE İNOVASYONU HER ZAMAN ÖNDE TUTTUK

 

Teknolojiyi yakından izlediklerini ve sektördeki değişime öncülük ettiklerini belirten Yünsa Genel Müdürü Mustafa Sürmegöz, “Sektör olarak modanın ve trendin başladığı yerdeyiz” dedi. Yünsa’nın Ar-Ge ile inovasyonu her zaman önde tuttuğunu ifade eden Sürmegöz, AvoCare ismi verdikleri kumaşın bu yaklaşımla ortaya çıktığını ve teknolojiyi üretime yansıttıklarını kaydetti.

 

"KUMAŞLARIMIZ, ÇEVRECİ ÜRETİME İMKAN VERİYOR"

 

Yünsa Genel Müdürü Sürmegöz, “Yünsa’da Ar-Ge ve Ür-Ge ekiplerimizin çalışması sonucu ortaya çıkan AvoCare apre projesini başarıyla uyguladık. Üretim hattındaki teknolojik altyapımız sayesinde yünlü kumaşa avokado yağını nüfuz ettiriyoruz. Yünsa’nın 2020-2021 koleksiyonuna giren AvoCare kumaşlarla sektöre avokado içerikli doğal yumuşaklık sağlayan ürünler kazandırdık. Aynı zamanda çevreci üretime imkan veren AvoCare kumaşlarımız, avokado yağının doğal etkileri sayesinde cilde bakım da yapıyor” ifadelerini kaydetti.

 

AVOKADO KOZMETİKÇE SIKÇA KULLANILIYOR

 

Yünsa'dan yapılan açıklamada; içeriğinde beta karoten, linoleik asit ile A, D ve E vitaminleri bulunan avokado yağının, cilt nemlendirici özelliği nedeniyle kozmetik sektöründe sıkça kullanıldığı belirtilerek, "Bunun yanı sıra bilimsel araştırmalar, avokado yağının yaraları iyileştirmeye ve ciltte kolajen üretimini artırmaya yardımcı olduğunu gösteriyor" denildi.

 

Haber/Elif Zennure ŞİMŞEK


0282 726 91 91
0282 747 65 10