Korsanlar, S ve J plaka sahibi servisçileri zorda bıraktı

Koronavirüs pandemisi sürecinde ortaya çıkan korsan servisçiler, S ve J plaka sahibi servisçileri zor durumda bıraktı. Konuyla ilgili bir basın toplantısı düzenleyen Tekirdağ S ve J Plakalı Servisçiler DerneÄ?

Çerkezköy 9.12.2020 18:12:00 0
Korsanlar, S ve J plaka sahibi servisçileri zorda bıraktı

 

 

Korsan araçların, S ve J plaka sahibi servisçilerin yerini alarak işlerini zorlaştırdığına dikkat çeken Tekirdağ S ve J Plakalı Servisçiler Derneği Başkanı Aşkın Gündoğdu, böyle devam etmesi durumunda kontak kapatacaklarını söyledi. Personel taşımacılığı yapan esnafların yaşadıkları sıkıntılara dikkat çeken Gündoğdu, "En büyük sıkıntımız korsan araçlar. Bizim yeterince S ve J plaka aracımız var. Ama korsan araçlar bizim yerimizi aldığı için bizim araçlarımız boşta. Pandemiden dolayı birçok fabrika kısa çalışmaya geçerek işçi sayısını azaltıp vardiya sayısını düşürdüğü için zaten sıkıntı yaşıyoruz. Buna bir de korsan araçlar eklenince işin içinden çıkamıyoruz" ifadelerini kaydetti.

 

GÜNDOĞDU, YETKİLİLERE ÇAĞRI YAPTI

 

En kısa zamanda korsan taşımacılığın önüne geçilmesini isteyen Aşkın Gündoğdu, "Yetkililerin bu konuya el atmasını ve korsan taşımacılıkla ilgili denetimlerin artırılmasını istiyoruz” diye konuştu. Servisçi esnafının borçlarını ve kredilerini ödeyemez duruma geldiğini vurgulayan Gündoğdu, bu durumun zaten büyük bir mağduriyet yarattığını, ayrıca korsan servisçilerin de işlerini bitirme noktasına getirdiğini anlattı. Gündoğdu, firmalara da seslenerek, 2021 yılından itibaren rayiç bedelin altında taşımacılık yapmayacaklarını belirtti.

 

"DURAKLARDAKİ YIĞILMALAR AZALTILMALI"

 

Pandemi döneminde sosyal mesafeye tam olarak uyulabilmesi için sadece servislerdeki mesafenin yeterli olmadığının altını çizen Aşkın Gündoğdu, "Duraklardaki yığılmaların da önüne geçilmesi gerekiyor. Fabrikalar ve üretim tesisleri, mesai saatlerinde bazı düzenlemeler yaparak bu yığılmaların önüne geçilebilir" diye konuştu.

 

Haber / Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10