Yerel esnafa destek çağrısı

Pandemi döneminde zor durumda kalan yerel esnaflara destek olmak amacıyla ticaret ve sanayi odaları ile esnaf odaları tarafından çağrılar yapılıyor. "Alışverişini yerel esnaftan yap, esnafına sahip çık&

Çerkezköy 11.12.2020 14:04:00 0
Yerel esnafa destek çağrısı

Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Odası'nın yanı sıra Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası, Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası da çağrıda bulunarak yerel esnafa sahip çıkılması gerektiğini vurguladı.

Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İzzet Volkan, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, pandeminin etkisini artırdığı bu günlerde, küçük ve orta ölçekli yerel işletmelerin çok zor bir dönemden geçtiğine dikkat çekerek, "Üretimi ve ticareti ile Trakya'nın merkezi olan bölgemizin daha da kuvvetlenerek bu süreci atlatması için alışverişimizi yerel esnafımızdan yaparak ekonomimizin temelini oluşturan işletmelerimizin sıkıntısına ortak olmalı, alışveriş yaparak destek olmalıyız. Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası olarak bugüne kadar ihtiyacımız olan ürünleri mümkün oldukça yerel esnafımızdan tedarik etmeye gayret gösterdik. Bu süreçten sonra da bu konudaki hassasiyetimizi artırarak göstermeye devam edeceğiz" ifadelerini kaydetti.

 

VATANDAŞLARA ÇAĞRI

 

Vatandaşlara ve işletmelere çağrıda bulunan Volkan, "Sizlerden de bu zor dönemlerde mümkün olduğu kadar yerel esnafımızdan alışveriş yaparak, işletmelerimize ve esnafımızın ailesi durumuna gelmiş çalışma arkadaşlarımıza destek olmanız konusunda gerekli hassasiyeti göstermenizi rica ediyorum. Bölgemiz her zaman olduğu gibi bu zor dönemleri de birbirine kenetlenerek atlatacağını ve geleceğe çok daha emin adımlarla ilerleyeceğine inanıyorum" dedi.

 

 

"YEREL ESNAFIN YÜZÜNÜ GÜLDÜRELİM"

 

Öte yandan Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Günay da pandemi döneminde küçük ve orta ölçekli yerel işletmelerin zor günler geçirdiğini dile getirerek, vatandaşlara yerel esnaftan alışveriş yapması konusunda çağrıda bulundu. Günay, “Bugünlerde Tekirdağ’daki yerel esnaflarımızdan alışverişlerimizi yaparak onların zor günlerde yaşadığı sıkıntılarının bir nebze olsun önüne geçelim. Bu zorlu süreçte bizlerden destek bekleyen ve bizlere hasret kalan yerel esnaflarımızın yüzlerini güldürmek adına her türlü ihtiyaçlarımızın tedariğini yerel esnaflarımızdan yaparak onların yanında olduğumuzu gösterelim” açıklamasında bulundu.

 

"YEREL BÜYÜMEYE KATKI SAĞLAR"

 

Tekirdağ halkının daha fazla yerel esnaftan alışveriş yapması gerektiğinin altını çizen Günday, "Böylece yerel esnaftan yapılan alışverişten elde edilen kazanç şehrimiz ekonomisi içinde kalmış olacaktır. Yerel esnaftan yapılan satın alımlarla, yereldeki büyümeye katkı sağlamış olacağız. Bu kapsamda vatandaşlarımızı yerel esnaftan alışveriş yapmaya, özen göstermeye davet ediyoruz” dedi.

 

Haber/Sevim BOZKURT


0282 726 91 91
0282 747 65 10