Caminin musluklarını çaldılar

Çerkezköy'de dün meydana gelen çirkin olayda kimliği belirsiz kişi veya kişiler Gazi Osman Paşa Camii'nin tuvaletlerinde ve şadırvanında bulunan 37 musluğu çalarak kayıplara karıştı. Yaşanan h?

Çerkezköy 13.12.2020 18:47:00 0
Caminin musluklarını çaldılar

Olay önceki gün Gazi Osman Paşa Camii'nde meydana geldi. İddiaya göre, kimliği belirsiz kişi ya da kişiler, camideki şadırvan, abdesthane ve tuvaletteki muslukları söküp çaldı. Sabah namazı için şadırvanda abdest almak isteyen camii imamı muslukların olmadığını görünce şaşkınlığını gizleyemedi. Şadırvan, abdesthane ve tuvaletteki 37 musluğun çalındığını gören yetkililer ise Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerini aradı. Olay yerine gelen polis, çevredeki güvenlik kamerası görüntülerini inceleyip, hırsızların yakalanması için çalışma başlattı.

 

TEPKİ GÖSTERDİLER

 

Cemaatin bağışladığı parayla alınan muslukların çalınmasına tepki gösteren yetkililer, “Cami yol üstünde olduğu için vatandaşlarımız sürekli burayı kullanıyor. Kilitlemiyoruz, vatandaşlarımız ihtiyacını gideriyor. Bunu nasıl yapabilirler, anlamak mümkün değil. Burası insanların ibadetlerini yerine getirdiği yer, camiden hırsızlık mı yapılır? Musluk başlarını ne yapacaklar, kaç lira kazanacaklar ki çaldılar?” dedi.

 

Haber/Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10