Toprak: Yağışlar çiftçimize can suyu oldu

Çerkezköy'de hafta sonundan bu yana etkili olan yağışlar, buğday üreticilerinin yüzünü güldürdü. Çerkezköy Ziraat Odası Başkanı Hasan Toprak yaptığı açıklamada, uzun zamandır

Çerkezköy 14.12.2020 16:10:00 0
Toprak: Yağışlar çiftçimize can suyu oldu

Çerkezköy Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Toprak, son günlerde yağan yağmurların ekili alanlara iyi geldiğini ve endişelerini ortadan kaldırdığını söyledi.

 

ÇOK İYİ GELDİ

 

Çerkezköy Ziraat Odası Başkanı Hasan Toprak, bölgede beklenen yağışın etkili olmasıyla çiftçilerin umutlarının yeşerdiğini, toprağa ve ekili hububatlara çok iyi geldiğini söyledi. Yağmurun, tarladaki buğdayların en azından düzenli şekilde çıkıp gelişmesini sağlayacağını belirten Toprak, "Çiftçilerimiz birkaç gündür yağış bekliyordu. Çok da geç olsa da yağışlar geldi ve çiftçiye de umut oldu. Yağışlar geç kalmasına rağmen buğdayın gelişmesine yetişti. Şuan yağışlar çiftçimize can suyu oldu. Buğdaylar üstten rutubet yaptı, kuruma vasfına geçen buğdaylar yağışlarla birlikte yeniden canlandı. Tarım ve barajlar için bu yağmur yeterli değil ama bir nebze olsun iyi oldu. Kurak bir yıl geçirmekteyiz. İnşallah yağışlar ilerleyen günlerde devam eder” dedi.

 

 

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10