Yüksel: Ergene halkına verdiğimiz tüm sözleri hayata geçireceğiz

Ergene Belediyesi'nin kurulduğu 2014 yılından bu yana yaptığı yatırımları ve hizmetleri açıklayan Belediye Başkanı Rasim Yüksel, "Ergene halkına ne söz verdiysek, görev süremiz içinde hepsini h

Ergene 15.12.2020 13:50:00 0
Yüksel: Ergene halkına verdiğimiz tüm sözleri hayata geçireceğiz

Tekirdağ'ın yeni belediyelerinden olan Ergene Belediyesi'nin 6 yılda yaptığı çalışmalar ve hizmetlerle öne çıktığı kaydedilen açıklamada, 2014 yılında kurulan belediyenin elinde hiç bir hizmet aracı olmadan sıfırdan kurulduğu hatırlatıldı. Ergene Belediyesi'nden konuyla ilgili yapılan açıklamada, "Bünyesine kazandırmış olduğu hizmet araçları ile sıfırdan bir ilçe kurdu. Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, öncelikle Ergene’nin kanayan yarası olan altyapı ve üstyapı çalışmalarına başladı. Ergeneyi kilit parke taş, beton ve asfalt yol hizmeti ile tanıştıran Başkan Yüksel, kaldırımı olmayan cadde ve sokaklara yeni kaldırımlar da yaparak Ergene'yi yaşanılabilir modern bir yer haline getirdi" ifadelerine yer verildi.

 

"YOL SORUNU YÜZDE 90 ORANINDA ÇÖZÜLDÜ"

 

Ergene'de yol sorununun yüzde 90 oranında çözüldüğü kaydedilen açıklamada, şu bilgiler verildi: "Yol medeniyettir anlayışıyla çıkmış olduğu bu hizmet yolunda yeni kurulan bir belediye olmasına rağmen Ergene Belediyesi Cumhuriyet tarihinin hizmetini yaptı. Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel ilk döneminde olduğu gibi ikinci döneminde de Ergene halkına vermiş olduğu sözleri bir bir yerine getirmeye Trakya'nın yükselen değeri Ergene'ye hizmet etmeye devam ediyor. Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, Velimeşe Mahallesi'nde Kocagöl diye adlandırılan mesire alanında 15 yıllık hayali gerçeğe dönüştürüyor. 2020 projeleri arasında yer alan Velimeşe Gölet Projesi'nde çalışmalar tüm hızıyla devam ederken, 2021 yılı yaz döneminde Velimeşe Göleti Tekirdağ bölgesinin en güzel mesire alanlarından biri olacak."

 

 

"NEZİH VE MODERN BİR YER OLACAK"

 

Velimeşe Göleti projesini hayata geçirerek, ilçeye kalıcı eserler bırakmaya devam edeceklerini ifade eden Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel ise yaptığı açıklamada, "Sevgi Kenti Ergenemizde vatandaşlarımızın aileleri ile birlikte keyifli vakit geçirebilecekleri doğa ile iç içe olacakları bu güzel mesire alanı son derece nezih ve modern bir yer olacak. Yeşil alanların piknik masalarının bulunduğu projede kafeterya ve iskeleler ile yürüyüş yolları yapılacak. Sevgi Kenti Ergene'de hayatlarını birleştirip evlenen çiftlerimizin en mutlu günlerini bu güzel projemizde yapacağız, hep birlikte en güzel günlerimizi burada kutlayıp anılarımıza yer edeceğiz" diye konuştu.

 

VAKIFLAR GENÇLİK VE SPOR TESİSİ PROJESİ

 

Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, ayrıca ikinci döneminde söz verdiği bir başka projeyi daha hayata geçirmeye hazırlanıyor. Yüksel, "Ergene halkına ne söz verdiysek, görev süremiz içerisinde hepsini bir bir hayata geçireceğiz. Ergene'nin hiçbir mahallesini bir diğerinden ayırmadan hangi mahallemize hangi hizmetin, hangi projenin sözünü vermişsek onu yapacağız. Vakıflar Mahallemizde gerçekleştirilecek olduğumuz projemiz ile özellikle çocuklarımız ve gençlerimiz başta olmak üzere her yaş grubundaki vatandaşlarımızın faydalanabileceği açık spor alanı ve futbol sahasını halkımızım hizmetine sunacağız” ifadelerini kaydetti.

 

 

"PROFESYONEL LİGDE TEKİRDAĞ’I TEMSİL EDEN TEK TAKIM"

 

Belediye Başkanı Rasim Yüksel, profesyonel liglerde Ergene'yi temsil eden bir takımları olduğunu da hatırlatarak, spor alanında Tekirdağ'ı profesyonel ligde temsil eden tek takımın Ergene Belediyesi'nin takımı olduğunu söyledi. Kurulduğu günden bu yana sosyal donatı ve yeşil alan oluşturma konusunda 6 yıl içinde çok uzun bir yol kat ettiklerini de aktaran Yüksel, Ergene ilçesine yeni parklar kazandırdıklarını vurguladı. Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, Ulaş Mahallesine kazandırmış olduğu yeni park projesini hayata geçirmenin haklı gururunu vatandaşlarımız ile birlikte yaşıyoruz diyerek, “Ergene İlçesine değer katan parkları vatandaşlarımızın hizmetine sunmaya devam ediyoruz. Ergene Belediyesi kurulmuş olduğu yıldan itibaren Ergene’ye kazandırmış olduğu parklar ile yeşil alan konusunda büyük bir yükseliş yaşadı. Hizmet süresi içinde Masal Park, Sevgi Parkı, Barış Parkı, Zübeyde Hanım Parkı, Cumhuriyet Parkı, İğneler Gençlik ve Aile Parkı, Şehit Mustafa Erişen ve Şehit Sedat Mekan Parkı, Marmaracık Mahallesi 100. Yıl Gençlik Parkı ve Ulaş Halk Bahçesi Parklarını Ergeneli vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. Ülkemizde yaşanılan koronavirüs salgını ile yoğun bir şekilde mücadelesini sürdüren belediyemiz bunun yanı sıra söz verdiği projeleri de bir bir hayata geçiriyor” dedi.

 

"HASTA NAKİL ARACI, HASTAYI ÜCRETSİZ GÖTÜRÜYOR"

 

Başkan Yüksel, şöyle devam etti: “Sıfırdan kurulan bir ilçe olmamıza rağmen 20 yıllık belediyelerin çok çok önündeyiz. Eğitimden spora her alanda başarılı hizmetlerimiz var. Bu hizmetlerimiz kesintisiz bir şekilde katlanarak daha da artacak, bundan kimsenin şüphesi olmasın. Ergene’de vatandaşa hizmet boynumuzun borcudur. Sağlık alanında da büyük bir ivme yakalayan belediyemiz diğer belediyelerde olmayan hasta nakil aracı ile ilçemizde bulunan hastaları bölge hastanelerine ücretsiz bir şekilde getirip götürüyor. Ayrıca engelli vatandaşlara engelli aracı, engelli yatağı desteklerinde de bulunurken, yeni doğan ailelerin bebekleri içinde yeni doğan paketi yardımında bulunuyoruz. Unutulmasın ki Ergene’de biz halkımız ile birlikte büyük bir aileyiz, onların iyi günlerinde olduğu gibi kötü günlerinde de yanlarındayız. 14 Şubat Sevgililer Günü'nde ekonomik durumu olmayan çiftlerimizin tüm düğün ihtiyaçları belediyemiz tarafından karşılandı, pandemi dönemini atlatıp yine bu güzel etkinliklerde bir arada olacağız. Hiçbir zaman makamda oturan değil tam tersine daima sahada olan bir Belediye Başkanı olarak vatandaşlarımıza hizmet verdik vermeye de devam ediyoruz. Ergene’de başı ağrıyandan da dişi ağrıyandan da biz sorumluyuz.”

 

DÖRT YENİ DÜĞÜN SALONU YAPILDI

 

Ergene'ye dört yeni düğün salonu kazandırdıklarını da aktaran Yüksel, “Ergene’de yeni bir hayat kurarak evliliğe ilk adımı atan çiftlerimiz için yeni düğün salonları inşa ettik. Misinli, Pınarbaşı, Kırkgöz ve Esenler Mahallelerimize yapmış olduğumuz modern düğün salonlarımızdan devam eden hizmet süremiz içinde diğer mahallelerimize de yapacağız” şeklinde konuştu.

 

Haber/Elif Zennure ŞİMŞEK


0282 726 91 91
0282 747 65 10