NKÜ dezenfektan üretmeye başladı

Yüksek kalitede toz granül yer ve yüzey dezenfektanı üretmeye başlayan Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi, kısa bir süre sonra sıvı el dezenfektanı ve sıvı sabun üretimine start verecek. Fen Edebiyat FakÃ

Tekirdağ 17.12.2020 15:17:00 0
NKÜ dezenfektan üretmeye başladı

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) yüksek kalitede dezenfektan üreterek kendi ihtiyacının yanı sıra Tekirdağ’ın ihtiyacını da karşılamaya başladı. NKÜ'nün ürettiği dezenfektanların ilk taliplisi ise Süleymanpaşa Belediyesi oldu. Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel ve Belediye Başkan Yardımcısı Sabri Çınar, Üniversite Rektörü Prof. Dr. Mümin Şahin'i makamında ziyaret ederek, kente verdikleri önemli katkılardan dolayı Şahin'e teşekkür ettiler.

 

EKİBE TEŞEKKÜR ETTİLER

 

NKÜ Fen- Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Celalettin Vatandaş, dezenfektan üretimini gerçekleştiren ekibin Başkanı Doç. Dr. İbrahim İsmet Öztürk, araştırma ekibinden Özlem Aygün ve Okan Uçar'ın da bulunduğu ziyarette, NKÜ Rektörü Şahin ve Süleymanpaşa Belediye Başkanı Yüksel, üretimi gerçekleştiren ekibin Başkanı Öztürk ve ekibini kutlayarak, üretilen dezenfektanla ilgili detaylı teknik bilgiler aldı.

 

 

"İSTEYEN ÜCRETSİZ KULLANABİLECEK"

 

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, burada yaptığı konuşmada, “Bundan böyle kendi üniversitemizin ürettiği etkili ve güvenilir dezenfektanı şehrin hijyeninde kullanacağız. Ayrıca belirli noktalara konulan dağıtım üniteleri aracılığıyla isteyenlerin ücretsiz olarak kullanımına sunacağız” ifadelerini kaydetti.

 

"TALEP OLURSA ÜRETİME DEVAM EDECEĞİZ"

 

NKÜ Rektörü Prof. Dr. Mümin Şahin de “Üniversitemiz milletimizin ve şehrimizin hizmetindedir. Şehrimize katkı hem görevimiz hem de onur sebebimizdir. Üniversitemizin dezenfektan ihtiyacını kendi imkanlarımız ile karşılayacağız. Belediyelerden talep olursa dezenfektan üretimine devam edeceğiz. İstenilen miktarda üretim gerçekleştirme imkân ve potansiyele sahibiz” diye konuştu.

 

Haber/Sevay SÖNMEZ


0282 726 91 91
0282 747 65 10