Akay: Kimse rahatsız olmayacak

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ile 2004-2014 yılları arasında başkanlık yapan Ali Ertem arasındaki borç polemiği, Akay'ın yeni açıklamalarıyla devam etti. Belediyeyi 50 milyon lira kamu borcuyla devr

Çerkezköy 18.12.2020 17:52:00 0
Akay: Kimse rahatsız olmayacak

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay'ın, geçtimiz haftalarda sosyal medyadan yaptığı bir videolu paylaşımda, eski belediye başkanı Ali Ertem döneminden kalan yaklaşık 50 milyon liralık borcu taksitler halinde ödeyerek bitirdiklerini açıklamasıyla başlayan polemik, Ertem'in açıklamalarıyla devam etmişti. Ali Ertem de sosyal medyadan açıklamalar yaparak, hizmet ürettikleri için borç oluştuğunu, bunun da normal bir durum olduğunu belirtmiş, Akay'a tepki göstermişti.

 

"NEDEN RAHATSIZ OLUYORSUNUZ?"

 

Belediye Başkanı Akay, dün Fevzipaşa Mahallesi'nde düzenlenen yağmur suyu şebeke hattı temel atma töreninde yaptığı konuşmada Ertem'e yanıt verdi. 2004 yılından 2014'e kadar sırtlarına bırakılan kamu borcunu 6 yıl boyunca her ay taksitler halinde ödediklerini ifade eden Akay, "Bu borcu ödeyen birisi olarak da bunu vatandaşlarımızla paylaştım. 10 yıl unutanları, 10 yıl ne olduğuna bakmayanları, ani su baskınlarını ‘Çerkezköy’ün kaderi’ diye varsayanları, hem iş yapmayıp hem de borç bırakanları vatandaşlarımızla paylaşma gereği duymuştum. Sen misin paylaşan! Küfeyi sırtımıza bırakanlar rahatsız oldular. Neden rahatsız oluyorsunuz? Çerkezköy’ü su baskınlarıyla, sıkıntılı altyapısıyla ben mi baş başa bıraktım? Buna rağmen 50 milyon TL kamu borcunu yeni dönem belediye başkanına ben mi bıraktım? Dolayısıyla kimse rahatsız olmayacak. Borç ödemeyip bırakan sizlersiniz, borcu ödeyen de biz, kaderi de değiştiren bizleriz, kimse kusura bakmasın. Kimin ne yapıp ne yapmadığını millet takdir edecek ki zamanında takdir etmiştir. Gene bu millet gereken takdiri herkese gösterir” şeklinde konuştu.

 

"BÜTÇENİN YÜZDE 125 FAZLASI BORÇ BIRAKTILAR"

 

Çerkezköy Belediyesi’nin 2013 yılı yaklaşık bütçesinin 60 milyon TL olduğunu belirten Akay, Çerkezköy’ün sırtına 2014 yılında toplam 75-80 milyon TL borç bırakıldığını kaydetti. Bu rakamın bütçenin yüzde 125 fazlası bir borç olduğunu ifade eden Akay, "Biz bu borca rağmen bugün geldiğimiz noktaya kadar elimizden gelen kuvvetimizle hizmetlerimizi gerçekleştirmeye çalıştık. Devam da edeceğiz. Benim bugüne kadar eleştirdiğim kamu borcudur. Herkesin dikkatini çekiyorum. 60 milyonluk bütçeyle 75 milyon TL borç teslim aldık. Kasa 0’dı" ifadelerini kaydetti.

 

"BUGÜN BORCUN BÜTÇEYE ORANI YÜZDE 19"

 

Bugün 194 milyon TL bütçe, 45 milyon TL borç, 9 milyon TL likite sahip olduklarını dile getiren Vahap Akay, "Yani bugün 36 milyon TL borcu olan, 194 milyon TL bütçe yöneten bir Çerkezköy Belediyesi var. Borcun bütçeye oranı yüzde 19. Takdir de değerlendirme de Çerkezköylü hemşehrilerimindir. Borcumuzu mukayese etmek için bunu anlatmıyorum. Biz 6.5-7 yıldır bu bütçeyi doğru yöneterek, Çerkezköy’ün esas olan hizmetleri için mücadele eden bir belediye olduk. Çerkezköy’ün temel ihtiyaçları neyse, Kadir başkanımla kol kola, omuz omuza Çerkezköy’ün geleceği için mücadele etmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

 

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10