Albayrak: Çerkezköy AK Parti döneminde almadığı hizmetleri iki dönemde alacak

Çerkezköy Fevzipaşa Mahallesinde uzun yıllardır yoğun yağışlarda yaşanan sel baskınları, bütçesi Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından sağlanan ve TESKİ tarafından yapılacak olan Ã

Çerkezköy 18.12.2020 17:54:00 0
Albayrak: Çerkezköy AK Parti döneminde almadığı hizmetleri iki dönemde alacak

Gerçekleşen programa Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, TESKİ Genel Müdürü Dr. İbrahim İçöz, Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcıları Nedim Yılancı, Enver Bayram, Kemal Gümüş, meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri katıldı.

 

2021’DE BİTİRİLMESİ HEDEFLENİYOR

 

TESKİ Genel Müdürü Dr. İbrahim İçöz programda proje hakkında açıklamada bulundu. İçöz “TESKİ Genel Müdürlüğü tarafından projesi hazırlanan, 25 Eylül’de ihalesi yapılan, bütçesi Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından sağlanan ve sözleşme bedeli 5 milyon 414 bin 787,50 TL olan Çerkezköy Fevzipaşa Mahallesi Yağmursuyu Şebeke İnşaatı yapım işi kapsamında muhtelif çaplarda toplam 4 bin 949 metre yağmursuyu hattı imalatı yapılacak. 10 Kasım’da yer teslimi yapılan bu yatırım ile yağmur suyu hatları bulunmayan Fevzipaşa ve Gazi Mustafa Kemal Paşa mahallelerinde, yağmursuyu şebekesi yapılacak ve sel baskınlarının da önüne geçecek. Süresi bir yıl olan işin 9 Kasım 2021’de bitirilmesi hedefleniyor” dedi.

 

 

ANİ BASKINLAR YAŞAMADIK

 

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay “ Bu proje TESKİ’nin taşkın önleme projelerinden birisidir. Çerkezköy Fevzipaşa Mahallesi’ni, kısmen de Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi’ni ilgilendiren önemli bir yağmur suyu işidir. Burada Halide Edip Adıvar Caddesi, Naim Süleymanoğlu Caddesi, Namık Kemal Bulvarı, Güveniş Caddeleri’nden geçecek bu 2.taşkın önleme projesi Çerkezköy için çok kıymetlidir. Çerkezköy 2014 yılında ani su baskınlarının ‘Çerkezköy’ün kaderi’ diye adlandırılan dönemler yaşadı. 2015 yılında başlayan birinci etap taşkın korumu projesi sayesinde Çerkezköy çok daha fazla yağış almasına rağmen ani baskınlar yaşamamıştır.  Çerkezköy geçmişte yaşadıklarının 3 katı yağışları gördü ancak bana mısın demedi. Toprağın altına yapılan yatırımların ne demek olduğunu o yatırımdan sonra Çerkezköy öğrendi. İnşallah şimdi 2.’sini gerçekleştireceğimiz bu projeden sonra bu hatta bulunan vatandaşlarımızın bu sıkıntılarını gidereceğiz” diye konuştu.

 

BU ZORLU MÜCADELEDE DESTEK BEKLİYORUZ  

 

TESKİ’nin bu dönemde Ambardere altyapı çalışmasını tamamladığını, bütün kanalizasyonların dereye deşarj edildiği ifade eden Akay “ Cumhuriyet Mahallesi’nde TESKİ tarafından yapılan çalışmalarla Çerkezköy çevre felaketinden kurtulmuştur.  Toprağın altına yapılan bu yatırımın, ne kadar kıymetli, ne kadar önemli olduğunu bizler çok iyi biliyoruz.2021 yılında TESKİ, Çerkezköy Belediyesi ve Tekirdağ Büyükşehir Belediyesinin alt yapı ile ilgili iki büyük işi vardır.  2021 yılında 2 bin 700 metre Atatürk ve Öztrak Caddesi’ne yaklaşık  30 kilometre altyapı borusu döşenecek. 2021 Mart ayında başlayacak bu büyük iş, devamında Büyükşehir Belediyesi’nin meydan altı otoparkı ve meydan üstü düzenlemesi, Çerkezköy Belediyesi’nin 2 caddede yapacağı yenileme çalışmalarıyla start alacak. Çerkezköy’ün ticaretinin kalbi olan 2 caddede çok zorlu, çok çetin bir mücadele bizi bekliyor. Zorluğu hep beraber yaşayacağız ve hep beraber göğüsleyeceğiz. Bir yıldan fazla sürecek bu inşaatta bizi toz, toprak, çamur gibi altyapıda yaşayacağımız sıkıntılar bekliyor. Ne kadar zorlu, ne kadar çetin bir mücadeleye girdiğimizin farkındayız. Bu zorlu mücadelede vatandaşlarımızdan şimdiden sabır diliyorum. Özellikle esnafımızdan bu zorlu mücadele için destek bekliyoruz” açıklamasında bulundu.

 

 

AYNA MÜCADELEYİ HEP BERABER VERMEYE ÇALIŞIYORUZ

 

Akay “ Altyapı, katlı otopark, meydan düzenlemesinden sonra Çerkezköy yeni caddeleriyle geleceğe umutla bakacaktır. Bir büyük işimiz daha var.  Eski asbest boruların Çerkezköy’e çektirdiği sıkıntıları da bilmekteyiz. Atatürk ve Öztrak Caddelerinde değişecek asbest borulardan sonra bunun ne demek olduğunu bir kere daha göreceğiz. Ancak Çerkezköy’ün geneliyle ilgili bir büyük işimiz var. İnşallah Kadir Başkanımız onu İller Bankası’ndan talep ettiğimiz durumuyla beraber açıklayacak. Biz Çerkezköy’ün geleceği için çalışmaya, mücadele etmeye aynı azim ve kararlılıkla devam ediyoruz. Dünya, Türkiye, Çerkezköy Covid-19 dönemi yaşıyor. Bu şartlar altında bu zorlu mücadeleyi hep beraber vermeye çalışıyoruz” dedi.

 

DOKUZ AY KAYBETTİK

 

Programda son olarak konuşan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak “ 31 Mart 2014’ten 31 Ekim 2020’e kadar 6 sene 9 ay geçti. Bu süre içerisinde Çerkezköy’e TESKİ 104 milyon, Büyükşehir 88 olmak üzere toplam 192 milyonluk bir yatırım yaptık. Mart ayında başlayan pandemi 2020 yılını kayıp olarak geçirmeye neden oldu. Kaybettiğimiz dokuz ay boyunca kırsal kesimlerde ve şehirlerde hizmet yapamadık” dedi.

 

BÜYÜK ÇABA SARF EDECEĞİZ

 

Çerkezköy Fevzipaşa Mahallesindeki yağmur suyu şebeke hattının ilk günden bu yana kendisini etkilediğini kaydeden Albayrak “ Her yağmurda Belediye Başkanımız Vahap Akay ile çizme giyerek sıkıntıları yerinde inceledik. Buranın ihalesini 25 Eylül’de yaptık ve bu yatırım 10 milyonluk bir yatırım olacaktır. Proje kapsamında üç hattan gelen yağmur suları toplanıp dereye verilecek. Ayrıca 5 bin metre ara sokaklara yağmur suyu imalatı yapacağız. Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay da Çerkezköy Atatürk ve Öztrak Caddesi projesi için büyük çaba sarf ediyor. Bizi de o heyecanın içine aldı. Sırt sırta vererek Çerkezköy’e en güzel hizmetleri yapmaya devam edeceğiz” dedi.

 

 

10 YILDA ALAMADIĞI HİZMETLERİ İKİ DÖNEMDE ALACAKTIR

 

Öztrak ve Atatürk caddesinde yapılacak çalışmalar nedeniyle vatandaştan sabır beklediklerini kaydeden Albayrak “ İşin sıkıntısının zorluğunu biliyoruz. Çerkezköy’de mutlaka yapmamız gereken altyapılar var. 2022 yılında gururla gezeceğimiz meydana ve iki caddeye kavuşacağız. O bölge bizim için önemlidir. İki aşamalı olacak. İki caddede 14 bin 255 metre içme suyu, 8 bin 730 metre kanalizasyon, 2 bin 520 metre yağmur suyu yapacağız. 2014-2014 yılları arasında hem iktidar hem de yerel iktidar AK Partiydi. Çerkezköy için 6 yılda 192 milyon harcadım daha da fazla harcayacağım. Çerkezköy 10 yıl boyunca AK Parti döneminde almadığı hizmetleri iki dönemde alacaktır” dedi.

 

YÜZDE 90’I ASBESTİR

 

Çerkezköy’ün içme suyu hatlarının en kötü durumda olan ilçe olduğunu kaydeden Albayrak “ Yaklaşık olarak yüzde 90’ı asbestir. Son günlerde Fevzipaşa Mahallesinin yaşadığı sıkıntıları biliyoruz. 30 yıllık borular aşınmış. Yaklaşık 100 milyonluk içme suyu projemiz var. Projesi İller Bankası’ndan onaylandı, onun için ödenek çıkartmak için çaba sarf ediyoruz. Çocuklarımız gelecek yıllarda daha kaliteli içme suyu kullanacak. Sözümüz var. 25 milyonluk Bağlık köprüsünün ihalesini 2021’de yapacağız. En geç 2023 ortalarında üzerinden geçeceğiz” dedi.

 

ŞUAN HİZMET ZAMANIDIR

 

Albayrak “ Tepe Emlak Konutlarındaki kavşağı Karayolları yapması gerekiyordu. Projesi onaylandı, onu yaptığımız zaman ulaşım hattı rahatlayacak. Hizmet süresi içinde yapmayı planlıyoruz. 3 sene 4 ay vaktimiz var. Halkımız bize bu görevi 60 aylığına verdi. Şuan da hizmet zamanıdır. Siyaset zamanı değildir. Siyaset zamanı yaptıklarımızı da anlatırız. Önümüzdeki üç sene dört ayda tüm hizmetleri yerine getireceğiz. Çerkezköy şuanda devraldığımız zamandan bu yana nüfusu en fazla artan ilçedir. Çerkezköy’ün sorunları ötelenmeden gecikmeden yapılması gerekiyor. Konuyu takip eden başkana ihtiyaç vardı halkımız da onu seçti” diyerek vatandaşları pandemi nedeniyle maske, mesafe ve hijyene dikkat etmeleri tavsiyesinde bulundu.

 

 Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10