Kısıtlamada tezgahlarda balık eksik olmadı

Balıkçı esnafı, korona virüs salgınının önüne geçmek amacıyla hafta sonları uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasından muaf tutuldu. Balıkçılar, 10.00-17.00 saatleri arasında tezgahlar

Çerkezköy 21.12.2020 15:45:00 0
Kısıtlamada tezgahlarda balık eksik olmadı

Çerkezköy’de, salgın nedeniyle hafta sonu uygulanan 56 saatlik kısıtlamadan muaf olan balıkçı esnafı, müşterileri için tezgahlarında taze balık bulundurdu.

 

VATANDAŞLAR AKIN ETTİ

 

Yeni tip koronavirüs salgını dolayısıyla sokağı çıkma kısıtlamasının uygulandığı hafta sonunda yaptıkları satışlar balıkçıları sevindiriyor. Çerkezköy’de sokağa çıkma kısıtlamasında balıkçılar, tezgahları başında müşterilerine hizmet vermeye devam etti. Vatandaşlar, kısıtlama sırasında evlerinin yakındaki tezgahlardan balık satın alırken, balıkçılar ise ilgiden hayli memnun kaldı. Vatandaşlar kısıtlamada evlerine yakın olan balıkçılara gidip balık almayı ihmal etmedi. Çerkezköy’de balıkçı tezgahlarında hamsi kilosu 20-25 lira, sarıkanat 50-70, mezgit 35-50, çinekop 50-70, levrek 50, çupra 45 liradan satışa sunuldu.

 

 

VATANDAŞLARIN İLGİSİ VAR

 

Balıkçılardan Cenk Diş “ Kısıtlamadan dolayı insanlar fazla çıkamıyor ancak satışlarımız gayet iyi. Evleri yakın olan vatandaşlar geliyorlar. Gelemeyenlere paket servis olarak evlerine ulaştırıyoruz. İnsanlar memnun. Balığa karşı bu sene bayağı bir ilgi var. Kısıtlama süresinde de satışlarımızı sürdürüyoruz vatandaşların balığa talebi devam ediyor.Vatandaşlarımız hamsi, istavrit, sarıkanat balığını tercih ediyor.  Markete giden fırına giden dışarı çıkmışken balığını da alıp evine gidiyor" diye konuştu.Satın aldıkları balıklarının temizlenmesi için beklenen vatandaşlarla oluşan kuyruk, biran için da olsa kısıtlamayı unutturdu.

 

Haber/Faik Onur KAYA

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10