"Ülkenin ihracat kapasitesine destek sağlıyor"

Uluslararası konteyner taşımacılığı yapılan Tekirdağ'daki Asyaport Limanı'nda incelemelerde bulunan Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı Burak Dağlıoğlu, "Ülkenin ihracat kapasitesin

Tekirdağ 23.12.2020 15:51:00 0
"Ülkenin ihracat kapasitesine destek sağlıyor"

Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı Burak Dağlıoğlu, Tekirdağ'daki yatırımları incelemek üzere kente geldi. Vali Aziz Yıldırım'ı ziyaretinin ardından Asyaport Limanı'na geçerek Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Soyuer'den liman hakkında bilgi alan Dağlıoğlu'nun ziyaretinde Medlog Yönetim Kurulu Başkanı Emre Hüseyin Soyuer de yer aldı. Burada ilk olarak ziyaretçilere sunum yapıldı. Ardından limanda bulunan cami, kilise ve şapel yerlerini gezen Dağlıoğlu, limandaki çalışmaları inceledi.

 

UZUN VADEDE İHRACATI ARTIRACAK

 

Dağlıoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, Tekirdağ'ın önemli ve yatırımcıların sıklıkla sorduğu şehirlerden olduğunu ifade ederek, "İlk olarak valiliğimizi ziyaret ederek şehirdeki mevcut sanayi altyapısı ve geleceğe yönelik planlamalarla ilgili çalışma yaptık. Şimdi de Asyaport Limanı'na geldik, burası önemli bir liman. Ülkenin ihracat kapasitesine de destek sağlıyor. İnşallah uzun vadede Tekirdağ'a daha çok yatırım kazandırıldığı zaman ihracat da artacaktır. Burası uluslararası standartlarda iş yapan bir liman. Buradaki iş hacmini de yerinde görüyoruz" diye konuştu.

 

DENİZ, KARA VE DEMİR YOLU OLANAKLARINI SUNUYOR

 

Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı Burak Dağlıoğlu, yatırımların artması için çalışmalara devam ettiklerini vurgulayarak, "Bize başvuran yatırımcıların projeleri için kendilerine Türkiye'deki alternatifleri sunuyoruz ve kendileri buna göre kararlarını veriyor. Bu anlamda Tekirdağ'da da en uygun alternatifleri kendilerine sunmak istiyoruz. İnşallah buraya daha fazla yatırım kazandıracağız. Tekirdağ bütün ulaşım olanaklarının bir arada olduğu bir yer. Asyaport Limanı'nda deniz ve demir yolunu kullanması ulaşım olanaklarını gösteriyor. Bu ulaşım imkanlarına sahip olması Tekirdağ'ı farkı kılıyor" ifadelerini kaydetti. Dağlıoğlu, daha sonra Asyaport Limanı Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Soyuer ile TCDD Kombine Taşımacılık Aktarma İstasyonu'nu ziyaret etti.

 

İHRACAT REKORU KIRDI

 

Bu arada Hizmet İhracatçıları Birliği 2019 Yılı Hizmet İhracatı şampiyonları belli oldu. Asyaport, Liman İşletmeciliği Hizmetleri dalında; genel limanlar arasında 2. sırada, deniz limanları arasında 1. sırada yer aldı.

 

Haber/Sevim BOZKURT


0282 726 91 91
0282 747 65 10