Çetintaş: 2 ayda 15 doktor Çerkezköy'e geldi

AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Kamil Çetintaş yaptığı açıklamada, 96.Dönem Devlet Hizmet Yükümlülüğü kurasında Tekirdağ'a 25 yeni doktor, 14 uzman doktor kadrosunun açıldÄ?

Çerkezköy 24.12.2020 17:01:00 0
Çetintaş: 2 ayda 15 doktor Çerkezköy

Bugün İlçe Teşkilatında basın açıklaması yapan AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Kamil Çetintaş, “Önceki akşam AK Parti Tekirdağ Milletvekilimiz Mustafa Yel doktor atamaları ile ilgili açıklamada bulundu. 96.Dönem Devlet Hizmeti Yükümlülüğü Kurasında Tekirdağ’a 25 yeni doktor, 14 uzman doktor kadrosu daha açıldı. 8’i Tekirdağ Dr. İsmail Fehmi Cumalıoğlu Şehir Hastanesi olmak üzere, Çerkezköy’e 3, Çorlu’ya 2, Saray’a 3, Hayrabolu’ya  2, Malkara’ya 3, Kapaklı’ya 2, Muratlı’ya 1, Şarköy’e 1 olmak üzere toplam 25 doktor kadrosu, 2 Acil Tıp, 2 Aile Hekimliği, 1 Çocuk Cerrahisi, 2 Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları, 1 Göz Hastalıkları, 2 İç Hastalıkları, 2 Kadın Hastalıkları ve Doğum, 1 Kardiyoloji, 1 Kulak Burun ve Boğaz Hastalıkları branşında olmak üzere toplam 14 uzman doktor kadrosu açıldı” dedi.

 

TOPLAM 15 DOKTOR GELDİ

 

Çetintaş” Bu kadrolarla birlikte Çerkezköy’de 3 pratisyen hekim, bir Kulak Burun ve Boğaz Hastalıkları Uzmanı ve bir adet Kadın Doğum uzmanı geldi. İki aylık süre zarfında ise 4 Dahiliye Uzmanı, 2 Çocuk Hastalıkları Uzmanı, 1 Psikiyatri Uzmanı, 2 Acil Tıp Uzmanı ve bir Kardiyoloji Uzmanı Çerkezköy Hastanemize gelmişti. Bununla birlikte son iki ayda hastanemize toplam 15 doktorumuz gelmiştir. Son dönemlerde Çerkezköy Devlet Hastanesindeki doktor eksikliklerini ildeki toplantılarda dile getirdik. Ayrıca ilçemizde son dönemlerde Postane ile ilgili de sıkıntılar bulunuyor ve vatandaşlarımız büyük mağduriyet yaşıyorlar. Bununla ilgili de çeşitli çalışmalar yapıyoruz” dedi.

 

RAKAMLAR DÜŞTÜ

 

Tekirdağ'da, olduğu gibi Çerkezköy’de de alınan önlemlerle vaka sayılarında yüzde 60 düşüş yaşandığını kaydeden Çetintaş, “ Çerkezköy Devlet Hastanesinde yaptığımız incelemelerde düşüşün olduğunu gözlemledik. Pandemi ile ilgili çalışan servisler normale dönmüş, sadece hastanede pandemi için ayrılan katlar var. 15 gün önceki yoğunluk fazla yok. Devletin aldığı yasaklar, vatandaşların duyarlı olması bu rakamları 15 günde aşağıya çekmiştir” diye konuştu.

 

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10