Gündoğdu: 2021 yılında rayiç bedelleri altında çalışmayacağız

Tekirdağ S ve J Plakalı Servisçiler Derneği Başkanı Aşkın Gündoğdu, basın açıklaması gerçekleştirerek 2021 yılında rayiç bedelleri altında çalışmayacaklarını kaydetti. Gündoğ

Tekirdağ 25.12.2020 17:27:00 0
Gündoğdu: 2021 yılında rayiç bedelleri altında çalışmayacağız

Tekirdağ S ve J Plakalı Servisçiler Derneği Başkanı Aşkın Gündoğdu, basın açıklaması yaparak, UKOME’nin belirlediği rayiç bedellerin altında çalışanların olduğunu kaydederek, yetkilileri göreve davet etti.

 

“YAZILI OLARAK TEBLİĞ EDECEĞİZ”

 

2021 yılında rayiç bedeli altında servis çalıştırmayacaklarını kaydeden Gündüğdu, “ Şirketlerimiz, organize bölge müdürlüklerimiz iş alırken UKOME’nin belirlemiş olduğu resmi rayiç bedeli altına iş almamaları konusunda uyarıda bulunuyoruz.   Aksi takdirde rayiç bedeli altında almaya devam ettikleri sürece biz 2021 yılında belirlemiş olduğumuz bir tarihte gerekirse işe çıkmama kararı alacağız. İleride mağdur olmamak için bu 2021 resmi rayiç bedellerimizi bütün şirketlerimize, organize bölge müdürlüklerimize yazılı olarak tebliğ edeceğiz.  Aksi takdirde bu şekilde iş almaya devam ederseniz ileride mağduriyet yaşadığınız takdirde bizim haberimiz yoktu gibi bahanelerle altına sığınmanın bir anlamı olmayacaktır” dedi.

 

“BU FİYATLARA GÖRE ÇALIŞACAĞIZ”

 

Gündoğdu,”  Bu yıl için önerilen rayiç bedelleri ise 19 koltuklu araç için 10 kilometreye kadar tek yön için 66 lira, 34 koltuklu araçlar için 80 lira ve 55 koltuklu araç için 120 lira olarak belirlenmişti. 2021 yılında bu fiyat güncellenecek. Biz de bu fiyatlara göre çalışacağız” dedi.

 

“ESNAFIN MAĞDURİYETİNİ DUYMAKTAYIZ”

 

Esnafların çalışmış olduğu muhasebecilerden bilanço defterine tabi olmayan ikinci sınıf defterlerden defter tasdik ücretinin alındığı haberlerini duyduklarını kaydeden Gündoğdu,”  Yıllık 168 bin TL’nin üstünde fatura kesmeyen bir esnafın bilanço üzerinden defter tasdiki yapılmayacağını bilmelidirler. 160 bin TL’nin altında olan esnafın defterlerini sistem üzerinden muhasebeciler bildirecekler. Bu konuda esnafımızın mağduriyetini duymaktayız. Haksız yere de esnafımızın paralarının alındığını görüyoruz. Eğer bunu bu şekilde yapan muhasebecilerimiz varsa bunu yapmamalarını talep ediyoruz” diye konuştu.

 

Haber/Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10