Türkiye-Rusya ticari hayatına katkı sağlayacak girişim

Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) ile Rusya Federasyonu/Altyapı ve Eğitim Programları Fonu arasında mutabakat zaptı imzalandı. Gerçekleşen imza törenine Tekirdağ TSO Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Yönet

Tekirdağ 25.12.2020 17:43:00 0
Türkiye-Rusya ticari hayatına katkı sağlayacak girişim

Karşılıklı bilgilendirme sunumlarının yapılmasının sonrasında Tekirdağ TSO Başkanı Cengiz Günay ve RUSNANO Altyapı ve Eğitim Programları Fonu Talep Oluşturma Departmanı Başkanı Andrey Berkov’un imzaladığı mutabakat zaptı ile iki ülke arasında dış ticaret hacmi ve ihraç edilen ürün çeşitliliğinin artırılması amaçlanıyor.

 

 

TÜRKİYE'NİN İHRACATININ KOLAYLAŞTIRILMASI AMAÇLANIYOR

 

Tekirdağ TSO Başkanı Cengiz Günay, yaptığı açıklamada, “Teknolojik zorlukların üstesinden birlikte çalışarak gelmek için gelişmiş teknolojilerin müşterek tanıtımı aracılığıyla kalite kontrol için yenilikçi bir altyapı oluşturulması ve geliştirilmesi, ekonomide bulunan nanoteknolojik ve alakalı yüksek-teknolojik sektörlerin ürünlerinin kullanılarak, Türk ürünlerinin ihracatının kolaylaştırılması ve ihraç edilen ürünlerin çeşitliliklerinin artırılmasını hedefliyoruz" dedi.

 

YENİLİKÇİ BİR KALKINMA HEDEFLENİYOR

 

Verimlilik şartları açısından mevcut kalite kontrol tekniklerinin aşılması için tarafların ortak çaba göstermesiyle birlikte her iki ülkenin iş ve ekonomilerini yenilikçi bir kalkınma yoluna aktarmaya olan niyete istinaden mutabakat zaptını imzaladıklarını kaydeden Günay, "Söz konusu zaptın Türkiye ve Rusya ticari hayatına katkı sunacağını umuyor, hayırlı olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.

 

RUSNANO GRUP HAKKINDA

 

Rus yetkililerinin vermiş olduğu bilgiye göre RUSNANO Group, "Nanoteknoloji Endüstrisinin Gelişimi için Strateji" adı altında Başkanlık İnisiyatifi çerçevesinde oluşturulan bir Rus inovasyon geliştirme kurumu olarak faaliyet gösteriyor. RUSNANO Group'un misyonu, Rusya'da rekabetçi bir nanoteknoloji tabanlı yüksek teknoloji endüstrisi yaratmak olarak belirtiliyor. Diğer yandan Moskova Timiryazev Tarım Akademisi, Rusya'nın en eski tarım eğitim kurumlarından biri olarak dikkat çekiyor. 3 Aralık 1865'te kurulan akademi, Rusya Tarım Bakanlığı'nın gözetimi altında faaliyet gösteriyor.

 

Haber/Melek ELMA


0282 726 91 91
0282 747 65 10