Çerkezköy'de denetimler devam ediyor

Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı polis ekipleri ve denetim ekibi İçişleri Bakanlığının 81 il valiliğine gönderdiği genelge kapsamında maske,hijyen ve mesafe denetimlerine d

Çerkezköy 28.12.2020 16:28:00 0
Çerkezköy

Ekipler ilçe genelinde bulunan market,büfe, berber ve kuaförlere yönelik dün eş zamanlı denetim yaptı. Denetimlerde vergi levhası ve kurallara uyulup uyulmadığına bakıldı. Polis ise belediye meydanında bulunan vatandaşlara yönelik HES (Hayat Eve Sığar) sorgulaması yapıldı.

 

 

UYARILARDA BULUNUYORLAR

 

Denetimlerde, maske ve kimlik kontrollerinin yanı sıra Hayat Eve Sığar (HES) kodu ile Genel Bilgi Toplama (GBT) sorgulaması yapılarak, vatandaşlara tedbirli olmaları konusunda uyarılarda bulunuluyor. İlçe genelinde eş zamanlı gerçekleştirilen denetimlerde maske takmayanlara ise 900 TL idari para cezası kesildi.  Yetkililer denetimlerin aralıksız devam edeceğini kaydederken, vatandaşlar ise “ Herkesin sosyal mesafe, maske ve hijyen kurallarına uyması gerekiyor. Bunu hep birlikte çözeceğiz. Hepimiz kurallara uyarsak çözemeyeceğimiz hiçbir şey yok" dedi.

 

Haber/Faik Onur KAYA


 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10