Süleymanpaşa'ya direkt seferler başlıyor

Yarın itibarıyla Çerkezköy-Süleymanpaşa arasında yolcu taşımacılığı hizmeti verecek olan S.S. 162 Nolu Çerkezköy Zirve Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi düzenlenen programda araçlarını t

Çerkezköy 30.12.2020 17:07:00 0
Süleymanpaşa

Araçların hepsinin Tekirdağ Toplu Ulaşım Sistemi (TETUS) yönetmeliğine göre uygun hale getirildiğini ifade eden Ali Kosuva, "Her gün saat 06.00’dan 09.00’a kadar 20’şer dakika arayla araçlarımız Süleymanpaşa ilçemize sefer düzenleyecektir. İlerleyen zamanlarda bu süreci 5 dakikada bir yapmayı planlıyoruz” dedi. S.S. 162 Nolu Çerkezköy Zirve Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi’nin araç tanıtım programına Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Kamil Çetintaş, Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Mustafa As, S.S. 162 Nolu Çerkezköy Zirve Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Ali Kosuva, siyasi parti temsilcileri ile kooperatif üyeleri katıldı.     

    

 

"ÇERKEZKÖY’E HAYIRLI OLSUN"

 

Kooperatifin Çerkezköy’e hayırlı olması temennisinde bulunan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “S.S. 162 Nolu Çerkezköy Zirve Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi uzun mücadelenin ardından buralara geldi. Tekirdağ’ın en yoğun göç alan ve sanayi bölgesi olan Çerkezköy’den Süleymanpaşa’ya yolcu ihtiyacı çok açıktır. Artık Çerkezköy’den direkt Süleymanpaşa’ya giden bir kooperatif var. Bu çerçevede daha kaliteli hizmeti getireceğini ümit ediyorum. Çerkezköy için gecikmiş bir kazanım olduğunu düşünüyorum. Çünkü bugüne kadar Çerkezköy’den Süleymanpaşa’ya gidecek vatandaşlarımız diğer ilçelere uğrayarak taşınıyordu. Biraz hukuki süreçlerden dolayı gecikti. Uzun ve engelli yolları aşarak hizmet vermeye başlayacak. Bu kooperatif Çerkezköy-Süleymanpaşa arasında artık kaliteli bir köprü olacak. Hemşerilerimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

 

 

"EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR EDİYORUM"

 

AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Kamil Çetintaş da yaptığı konuşmada, “Ben de bu kooperatifin üyesi olarak ilçemize hayırlı olmasını diliyorum. Emeği geçenlere de teşekkür ediyorum” dedi. 10 yıllık mücadelenin sonucunu aldıklarını kaydeden S.S. 162 Nolu Çerkezköy Zirve Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Ali Kosuva ise "İnşallah üyelerimiz ve Çerkezköy için hayırlısı olur. Daha güzel ve kaliteli hizmet için mücadele edeceğiz. Taşımacılığı olmayan tek ilçe bizdik. Buna da kavuşmuş olduk. Bizlere her zaman desteği olan Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Albayrak’a, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’a, ÇTSO Başkanı Süleyman Kozuva’ya ve tüm üyelerimize teşekkür ediyorum.  Hizmetin Çerkezköy’e ve bizlere hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

 

 

"KADIN ŞOFÖRLERİMİZ DE OLACAK"

 

Araçlar hakkında bilgi veren Kosuva, “Araçlarımız 17+1 engelli olacak. Ayrıca araçta 3 ayakta yolcu alınabilecek. Araçlarımızın hepsi TETUS yönetmeliğine göre uygun hale getirildi. Önümüzdeki süreçte bayan şoför arkadaşlarımızın talebi olursa onlara da kontenjan açacağız. Kendilerine kapımız sonuna kadar açıktır. Çerkezköy’de daha kaliteli bir hizmet yapacağız. Pandemiden dolayı araçlarımız sabah saat 06.00’dan akşam 20.00’ye kadar her 20 dakikada bir Çerkezköy otogarından kalkacak, aynı saatler arasında Süleymanpaşa otogarından Çerkezköy’e gelecektir. Ülkemizde hayat normale döndüğü zaman saatlerle ilgili yeniden düzenleme yapacağız” ifadelerini kaydetti.

 

"ZOR SÜREÇTEN GEÇTİK"

 

Kooperatif Başkan Yardımcısı ve AK Parti meclis üyesi Ahmet Yıldız, “Pandemi sürecinde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza baş sağlığı diliyorum. Ülkemizden ve dünya ülkelerinin en kısa sürede pandemiden kurtulmasını diliyorum. Kooperatifin ise Çerkezköy’e hayırlı olmasını diliyorum. Kazasız belasız hizmet etmeyi nasip etsin. Zor süreçten geçtik, bu süreçte bizlere destekte bulunan Çerkezköy Belediye Başkanımız Vahap Akay’a ve ÇTSO Başkanı Süleyman Kozuva’ya ve maddi manevi yanımızda olan tüm üyelerimize teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

"30 ÜYEMİZ VAR"

 

Kooperatifte 30 üyelerinin bulunduğunu kaydeden Yıldız, “İnşallah UKOME’nin verdiği doğrultuda bugün hizmete başlayacağız. Bugün sadece araçlarımızı tanıtmak için aile bireylerimizi çağırdık. İnşallah pandemi bittikten sonra geniş katılımlı şölen havasında bir açılış yapmayı düşünüyoruz” dedi. Protokol üyeleri daha sonra kooperatif araçlarına binerek yetkililerden araçlarla ilgili bilgi alırken, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ise aracın direksiyon koltuğuna geçerek renkli görüntüler oluşturdu.

 

2019 YILINDA TESCİLLENDİ

 

Bu sürecin 2010 yılından bu yana sürdüğünü kaydeden Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Mustafa As da “Bu karar 2019’da UKOME kararıyla tescillendi. Perşembe itibariyle çalışmaya başlayacaklar. Burada önemli olan çalışma barışını bozmadan esnaflarımızın birlik ve beraberlik içinde çalışmaları ve halkımıza en iyi hizmeti vermeleridir. Örnek olacak şekilde başarırlarsa halkımız için daha kaliteli hizmet olur” dedi.

 

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10