Ergene'ye yeni hijyen noktaları

Koronavirüsle mücadele kapsamında çalışmalarını sürdüren Ergene Belediyesi, nüfusun yoğun olduğu bölgelerde yeni hijyen noktaları oluşturdu.

Ergene 5.01.2021 15:49:00 0
Ergene

Ergene Belediyesi, koronavirüs tedbirleri kapsamında ilçede en fazla nüfus yoğunluğunun olduğu yerlerde yeni hijyen noktaları oluşturarak ilçe sakinlerinin hizmetine sundu. Konuyla ilgili bir açıklama yapan Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, "Hijyen kurallarına özen göstermeye, sevdiklerimizin ve kendi sağlığımız için maske ve sosyal mesafe kurallarına uymaya devam edelim. Virüse karşı en büyük kalkanımız maske, mesafe ve temizliktir" ifadelerini kaydetti.

 

600 BİN MASKE DAĞITTI

 

İlçenin çeşitli yerlerinde kurdukları dezenfektan kutularıyla ve cadde ve sokaklarda yapılan hijyen çalışmalarıyla koronavirüsüne karşı mücadeleyi sürdürdüklerini dile getiren Başkan Yüksel, "Ülkemizde virüsün ilk görüldüğü andan itibaren en üst seviyede tedbirler aldık, almaya da devam ediyoruz. İlçemizde kapı kapı gezerek vatandaşlarımıza maske, dezenfektan ve eldiven dağıttık. Kendi maske üretim atölyemizi kurduk ve bu zamana kadar 600 bin maske üreterek halkımıza dağıttık" dedi.

 

BELEDİYE, KENDİ ÜRETTİĞİ ÜNİTELERİ KURDU

 

Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, "Maske üretim atölyemizin yanı sıra yine kendi atölyelerimizde imalatlarını yaptığımız dezenfektan ünitelerinden de ilçemizin muhtelif yerlerine ve semt pazarlarımızın giriş çıkış kısımlarına konumlandırdık. Şimdi de bu dezenfektan ünitelerini sayılarını arttırarak, ilçemizin farklı noktalarına koyduk. Virüs bilindiği gibi el temasıyla da bulaşıyor. Bu nedenle halkımızın ellerini titiz bir şekilde dezenfekte etmesini istiyoruz" diye konuştu.

 

Haber/Melek ELMA


0282 726 91 91
0282 747 65 10