Çorlu'da 2021, 'Bisiklet Yılı' ilan edildi

Çorlu Belediye Meclisi'nin ocak ayı olağan toplantısı yapıldı. Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt'un yönetiminde gerçekleştirilen toplantıda gündem maddeleri görüşülerek karara bağlandı.

Çorlu 7.01.2021 16:34:00 0
Çorlu

Çorlu Belediyesi Ocak ayı meclis gündemine geçilmeden önce Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, Çorlu’da belediye ile diğer kamu kurum ve kuruluşlarınca 2020 yılında gerçekleştirilen çalışmalar hakkında meclise bilgilendirme sunumu gerçekleştirdi. Ocak ayı olağan meclis toplantısında gündem maddeleri tek tek görüşüldü.

 

 

DENETİM KOMİSYONU BELİRLENDİ

 

Çorlu Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, meclis toplantısında yapılan oylama ile meclis üyeleri Değer Kara, Öner Tekin, Mert Yılmaz, Vijdan Yılmaz ve İsmail Güleroğlu Denetim Komisyonu'na seçildi. Çorlu Belediyesi 2019 Yılı Sayıştay Denetim Raporu meclisin bilgisine sunulurken, tam zamanlı sözleşmeli personel çalıştırılması konusu görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi. Ayrıca Merkez Garaj Camisi’ne yeni tente yapılması için belediye başkanına yetki verilmesi oy birliğiyle kabul edildi.

 

ÇORLU'NUN FİLİZLERİ PROJESİ

 

Namık Kemal Üniversitesi ile protokol yapılması için belediye başkanına yetki verilmesi oy birliğiyle kabul edilirken, Çorlu Belediyesi tarafından işletilen Atatürk Evi’nin gelirlerinin 'Çorlu’nun Filizleri' projesi kapsamında KYK ile yapılacak protokol ile Çorlu’da ikamet eden ve üniversite okuyan dar gelirli öğrencilere burs olarak verilmesi konusu görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi.

 

2021 BİSİKLET YILI OLDU

 

Ayrıca Çorlu’daki İlçe Milli Eğitim’e bağlı okullara yapılacak yardım konusu görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi. Amatör spor kulüplerine yapılacak yardım konusunun görüşülmek üzere Plan ve Bütçe Komisyonu ile Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu'na havalesi oy birliğiyle kabul edildi. 2021 yılı şehir teması oy birliğiyle 'Bisiklet Yılı' olarak kabul edildi. İçkili yer bölgesi konusu görüşülmek üzere İçişleri Komisyonu’na havale edildi. Öte yandan Önerler Mahallesi’nde bulunan Sağlık Evi’nin 6 aylığına Tekirdağ Valiliği İl Sağlık Müdürlüğü’ne bedelsiz olarak tahsis edilmesi oy birliğiyle kabul edildi. Belediyenin yetki ve sorumluluğunda bulunan iş yerlerinden pandemi sebebiyle aylık kira bedellerinin 6 ay boyunca alınmaması konusu görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi.

 

PİKNİK ALANIYLA İLGİLİ KARAR ALINDI

 

Meclis toplantısında alınan diğer kararlar şöyle: "Şahpaz Mahallesi sınırları içerisinde bulunan 19 dönüm alanın piknik ve rekreasyon alanı yapılması için Maliye Hazinesi’ne tahsis talebinde bulunulması konusu oy birliğiyle kabul edildi. Velimeşe OSB sınırları içerisinde bulunan mülkiyeti belediyeye ait olan parsellerin OSB'ye satışı konusunun görüşülmek üzere Plan ve Bütçe Komisyonu’na havalesi oy birliğiyle kabul edildi. Plan ve Bütçe Komisyonu Raporu Meclis Üyesi Öner Tekin tarafından okundu ve rapor oy çokluğuyla kabul edildi. İmar planı değişiklikleri talebinin görüşülmek üzer İmar Komisyonu’na havalesi oy birliğiyle kabul edildi. İmar Komisyonu Raporu Meclis Üyesi Kemal Ergin tarafından okundu ve rapor oy birliğiyle kabul edildi."

 

Haber/Cengizhan KÜPELİOĞLU


0282 726 91 91
0282 747 65 10