Yağışlar umutları yeşertti

Trakya bölgesinde son günlerde etkili olan sağanak yağışlar, toprağı su ile buluşturarak geleceğe dair umutları yeşertti. Istranca Dağları'ndan İstanbul'a su taşıyan ve geçtiğimiz haft

Tekirdağ 11.01.2021 15:38:00 0
Yağışlar umutları yeşertti

Trakya’da hafta sonu etkisini gösteren sağanak yağışlar sayesinde barajlardaki doluluk oranı arttı. İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi'nin (İSKİ) resmi internet sitesinden alınan verilere göre, Kazandere Barajı'ndaki doluluk oranı yüzde 8.54’den yüzde 10.52’ye, Pabuçdere Barajı’nda ise yüzde 2.46’dan yüzde 6.17’ye yükseldi.

 

YAĞIŞLAR RAHAT BİR NEFES ALDIRDI

 

Bölgenin yıl boyunca yeterli yağışı almaması nedeniyle kuruyarak üstünde yürünebilecek hale gelen barajlar bölge halkını endişelendirirken, aynı zamanda İstanbul halkını da susuzluk konusunda tedirgin etmeye başlamıştı. Yağışlı havanın etkisi altına giren Trakya’da, barajların yeniden su ile dolmaya başlaması sevinç yarattı.

 

YETKİLİLER KURAKLIĞA DİKKAT ÇEKTİ

 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden alınan bilgiye göre, yağışların bu hafta da sürmesi bekleniyor. Bölgeyi yeniden etkisi altına alacak yağışların, barajları normal seviyelerine ulaştırabileceği ifade ediliyor. Bu arada yetkililer, susuzluk yaşanmaması için su tasarrufu yapılması gerektiği konusundaki uyarılarını sürdürüyor.

 

BARAJLAR NEREDEYSE KURUMUŞTU

 

Kırklareli’nin Vize ilçesine bağlı Aksicim köyü yakınlarında bulunan ve Istranca Dağları’ndan su taşıyarak İstanbul’un su ihtiyacının büyük bir kısmını karşılayan Pabuçdere ve Kazandere barajları, hava sıcaklığının mevsim normallerinin üstünde seyretmesi ve yeterli yağışın alınmaması nedeniyle neredeyse kurumuştu.

 

Haber/Cengizhan KÜPELİOĞLU


0282 726 91 91
0282 747 65 10