Uzaktan eğitime İstiklal Marşı motivasyonu

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un sosyal medya hesabından duyurduğu çağrısı üzerine dün yurdun dört bir yanındaki okullarda bayrak töreni yapılıp, İstiklal Marşı okundu. Çerkezköy'de

Çerkezköy 11.01.2021 15:50:00 0
Uzaktan eğitime İstiklal Marşı motivasyonu

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan çağrıyla, tüm Türkiye ile eş zamanlı olarak Çerkezköy’de de okullarda İstiklal Marşı okundu.

 

CUMHURİYET İLKOKULU'NDA TÖREN DÜZENLENDİ

 

Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş, okul idarecileri ve öğretmenlerle birlikte Cumhuriyet İlkokulu’nda düzenlenen törene katıldı. Törende, saygı duruşunda bulunularak, İstiklal Marşı okundu ve Türk bayrağı göndere çekildi. Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un çağrısı üzerine dün saat 10.00 da bütün okullarda bayrak töreninin yapıldığını belirterek, “Temennimiz uzun bir aradan sonra bayrak törenlerini öğrencilerimizle birlikte yapmaktır" diye konuştu.

 

 

"BERABER OKUMAK İSTEDİK"

 

Öte yandan TRT EBA'da da ilkokul, ortaokul, lise kanallarında saat 10.00'da İstiklal Marşı yayımlandı. Hem öğrenciler hem de veliler evlerinde İstiklal Marşı'nı söyledi. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk yaptığı açıklamada, “İstiklal Marşımızın 100'üncü yılında daha yüksek bir farkındalıkla İstiklal Marşımızı yüz yüze okuyalım, beraber okuyalım istedik ve Türkiye'nin her bir yönünden on binlerce okulumuzda bugün İstiklal Marşımız okundu. Ben inanıyorum ki balkonlardan, sokaklardan, esnaflarımız, çalışanlarımız, insanlarımız bu marşa eşlik ettiler. Bugün yaptığımız bu faaliyetle İstiklal Marşı'nın okunuşuyla ilgili çocuklarımızda, öğretmenlerimizde başka bir farkındalığı da gündeme getirmiş olduk. Ben tüm öğrencilerimizin, öğretmenlerimizin İstiklal Marşı'nı okurken duydukları heyecanı paylaşıyorum ve hepsine güzel bir hafta diliyorum” dedi.

 

 

VALİ YILDIRIM KATILDI

 

Tekirdağ Süleymanpaşa İlkokulu'nda düzenlenen törene ise Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, Süleymanpaşa Kaymakamı Harun Kaya, İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan ve öğretmenler katıldı. İstiklal Marşı'nın okunması ve bayrağın göndere çekilmesinin ardından öğretmen ve idarecilerle sohbet eden Vali Aziz Yıldırım, okulları garip ve yalnız bırakmamak için toplandıklarını söyledi.

 

"İNŞALLAH PANDEMİ BİTER"

 

Okullarda okunması özlenen İstiklal Marşı'nı okumak ve Türk bayrağını göndere çekmek için bir arada olduklarını söyleyen Yıldırım, “İnşallah, ümit ediyorum bu pandemi tedbirleri bir an önce biter ve koronavirüs tehdidi ortadan kalkar ve okullarımızın normal zamanlarına döneriz. Okullarımız; öğrencisi, öğretmenleri, idarecisiyle ve velileriyle birlikte yaşıyor. Bu yalnızlık bizi hüzünlendiriyor. Öyle görünüyor ki bu tedbirleri bir süre daha devam ettireceğiz. Yavrucaklarımızın gözleri pırıl pırıl ama hafif de hüzünlü. İdarecilerimiz de hasretle bekliyorlar. Hep birlikte okullarımızın açılmasını bekliyoruz" diye konuştu. Koronavirüsün bitmesini ve okula gitmeyi istediğini belirten 4'üncü sınıf öğrencisi Elif Su, "Arkadaşlarımı ve öğretmenlerimi özledim. Uzun bir zamandan sonra okuluma geldim. Mutluluk hissettim ve okulumun özlemini biraz da olsa giderdim” şeklinde konuştu.

 

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10