Ergene'de yağmur sonrası temizlik

Sağanak yağışların ardından kanalizasyon ve su kanallarını temizleyen Ergene Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü'ne bağlı olan ekipler, oluşabilecek sel ve su baskılarına karşı hazır bekliyo

Ergene 13.01.2021 12:43:00 0
Ergene

Meteoroloji yetkilileri tarafından Ergene ilçesinde yapılan şiddetli yağmur uyarısının ardından Ergene Belediyesi teyakkuza geçti. Vatandaşların şiddetli yağmurdan dolayı mağduriyet yaşamamaları için kriz masası oluşturan Ergene Belediyesi, ayrıca ekiplerini oluşabilecek sel ve su baskılarına karşı hazır bulundurdu. İlçede yağan yağmurların ardından kanalizasyon ve su kanallarında temizlik çalışmalarını yürüten ekipler, oluşabilecek su tıkanmalarına karşı gerekli çalışmalarını yaptı. Su baskınlarına karşı gerekli önlem ve tedbirlerini alan Ergene Belediyesi vatandaşlara da uyarıda bulundu.

 

“VATANDAŞLARIMIZI DAHA DUYARLI OLMAYA DAVET EDİYORUZ”

 

Konuyla ilgili olarak Ergene Belediyesi'nden yapılan açıklamada şöyle denildi: “Vatandaşlarımızın evlerinde kalmak zorunda kaldığı özellikle hafta sonlarında insan sağlığını olumsuz etkileyecek herhangi bir sıkıntı yaşanmaması için periyodik olarak yıl içerisinde sürdürdüğümüz cadde ve sokaklarda bulunan yağmur suyu ızgaraları ve rögarların temizleme çalışmalarına ilçemizde yaşanacak şiddetli yağmurlar öncesi hız verdik. Vatandaşlarımızı, yağmur suyu ızgaralarını kirletmemeleri ve kanalizasyon şebekesinin sağlıklı çalışması için şebekede tıkanmalara sebebiyet verebilecek olan süprüntü malzeme, pet şişe, bez, kağıt havlu, tuvalet kağıdı ve ıslak mendil gibi atıkları atmamaları, yağmur sularının kanalizasyon şebekesine deşarj edilmemesi konusunda daha dikkatli olmaya davet ediyoruz.”

 

Haber/Gülay YİĞİT SEZEN


0282 726 91 91
0282 747 65 10