Ergene'de pazar denetimleri sürüyor

Ergene Belediyesi Zabıta İşleri Müdürlüğü ekipleri, vatandaşların sağlıklı ortamlarda alışveriş yapabilmesi için pazar yerlerindeki denetimlerini üst seviyede tutmaya devam ederek, HES kodu uygulamalar

Ergene 13.01.2021 14:39:00 0
Ergene

Ergene’de kurulan semt pazarlarında HES kodu uygulaması devam ediyor. Ergene’de vatandaşları koronavirüse karşı korumak, maske ve sosyal mesafe gibi tedbirlerin uygulanmasını sağlamak için ilçe genelinde denetim yapan ekipler, pazarcı esnafının ve pazarda alışveriş yapan vatandaşların HES kodlarını sorguluyor. HES kodu olmayanlara uyarıda bulunan ekipler, esnafın ve vatandaşların HES kodu almasını sağlayarak, vatandaşlara yardımcı da oluyor.

 

 

DENETİMLER ÜST SEVİYEDE

 

Semt pazarında tedbirleri üst seviyede tutan Ergene Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, HES kodu uygulamasının yanı sıra pazarlardaki tezgahları tek tek dolaşarak, maskelerini çene altında tutan esnaf ve vatandaşlara yönelik uyarılarda bulunuyor. Ekipler maskelerin ağız ve burnu kapatacak şekilde takılmasının gerekliliği konusunda esnaf ve vatandaşları bilinçlendiriyor.

 

"KURALLARA HEP BİRLİKTE UYMALIYIZ"

 

Alınan tedbirler ve yapılan denetimlerle ilgili değerlendirmede bulunan Ergene Belediye Başkan Vekili Salih Tıknas, “İçişleri Bakanlığı'nın yayınladığı genelge kapsamında pazar yerlerindeki denetimlerimiz tüm hızıyla devam ediyor. Zabıta ekiplerimiz, ilçemizde kurulan semt pazarlarında pazarcı esnafımıza ve vatandaşlarımıza HES kodu sorgulamasında bulunuyor. Maske ve mesafe konusunda gerekli uyarılarını yapıyor. Ergene Belediyesi olarak bizler denetimleri ve tedbirleri üst seviyede tutuyoruz, ancak vatandaşlarımızın da kurallara uymalarını, hem kendi hem de sevdiklerinin sağlıkları adına dikkatli olmalarını istiyoruz” dedi.

 

Haber/Melek ELMA


0282 726 91 91
0282 747 65 10