Çorlu'da yeni bir yaşam merkezi doğuyor

Çorlu Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Turgut Bolat, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Kemalettin ve Nusratiye mahallelerinde uygulanan imar planları ile ilgili olarak açıklamada bulunurken, planlar?

Çorlu 15.01.2021 10:43:00 0
Çorlu

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Yerleşkesi ve yakın çevresine ait alanları kapsayan ve içinde, alanın yüzde 39.1'ini kapsayan yükseköğretim tesis alanı bulunan proje konusunda açıklamada bulunan Çorlu Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Turgut Bolat, Çorlu'da eğitim, konut, ibadethane, park, ticaret+konut, sosyal donatı, yeşil alan, rekreasyon ve bisiklet yollarının yer alacağı yeni bir yaşam merkezinin doğduğunu söyledi.

 

PLANLAR 30 GÜN SÜREYLE ASKIYA ÇIKARILDI

 

Başkan Yardımcısı Bolat, açıklamasında, "T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nca 25 Aralık 2020 tarihinde onaylanan Çorlu Kemalettin ve Nusratiye mahallelerinde yer alan toplu konut alanının bir kısmına ilişkin '1/5.000 ölçekli Nazım İmar Planı' ve '1/1.000 Ölçekli Uygulama İmar Planı'nın 12/01/2021 tarihinde Tekirdağ Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nce il müdürlüğü hizmet binasında ve Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü resmî web sitesinde 30 (otuz) gün süre ile askıya çıkarılmıştır. Planlama alanının toplam büyüklüğü 2 milyon 957 bin 659 metrekaredir. Planlama alanı içerisinde yaşayacak yaklaşık nüfus 18 bin 850 kişi olarak belirlenmiş, nüfus büyüklüğünün ihtiyaçlarına yönelik donatı alanları yönetmelik standartları göz önüne bulundurularak minimum büyüklerinin üzerinde karşılanmıştır. İçerisinde Millet Bahçesi’nin de bulunduğu 520 bin 326 metrekare sosyal açık ve yeşil alan planlanmış, yaya aksları ile bütüncül olarak bisiklet yolları tasarlanmıştır.

 

 

AR-GE VE TEKNOLOJİ MERKEZLERİ OLACAK

 

Ulaşım ve yeşil alan müdahaleleriyle kuvvetlendirilmiş bu alanın kentin bir çekim merkezi olması hedeflenmiştir. Ayrıca içerisinde yükseköğretim kurumlarının eğitim ve öğretim tesisleri, enstitüler, Ar-Ge ve teknoloji geliştirme merkezleri, yükseköğretim faaliyetlerini destekleyici birimler (kütüphane, kongre merkezi, öğrenci yurdu, lojman, açık-yeşil alanlar gibi) yer aldığı dış mekânların bulunmasının hedeflendiği 618 bin 750 metrekare yerleşke (kampüs) şeklinde üniversite alanı planlanmıştır" dedi.

 

"PLANLARA BELEDİYEMİZDEN DE ULAŞABİLİRSİNİZ"

 

Bölgede taşınmazları bulunan vatandaşların "Uygulama İmar Planları"nı Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü resmi web sitesi (https://tekirdag.csb.gov.tr/) duyuru kısmından ve Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü hizmet binasından takip edebilecekleri belirtildi. Öte yandan Uygulama İmar Planı'nın bir örneğine Çorlu Belediyesi Plan ve Proje Müdürlüğü'nden de ulaşılabileceği kaydedildi.

 

Haber/Sevim BOZKURT


0282 726 91 91
0282 747 65 10