Hem kafalar hem işler karıştı

Geçtiğimiz aylarda Çerkezköy'de değişen birçok sokak ismi ile birlikte bina numaraları da değişince hem vatandaşın hem PTT görevlilerinin hem de kuryelerin işleri Arap saçına döndü.

Çerkezköy 15.01.2021 12:04:00 0
Hem kafalar hem işler karıştı

Eski adrese göre gelen birçok resmi ve özel evrağı doğru adrese götürdüğünü düşünen kuryeler ve postacılar, çoğunlukla insanların tepkisiyle karşılanırken, evrağı gününde gelmeyen vatandaşın resmi işlemleri aksıyor. Pek çok vatandaş, belediyenin uyguladığı değişikliğin diğer kurumlarla entegre olmadığı için kargaşaya ve zaman kaybına yol açtığını belirtiyor.

 

KURYELER ZOR DURUMDA KALIYOR

 

Yıldırım Beyazıt Mahallesi'nde 25'e yakın sokağın adının değiştiği, Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi’nde 30’u aşkın sokak isminin ve bina numaralarının değiştiği, Kızılpınar başta olmak üzere diğer mahallelerde de bu yönde değişikliklerin yapıldığı kaydediliyor. Kuryeler ise günde ortalama 200'e yakın ileti dağıtmaları gerektiğini, ancak bu değişiklikler nedeniyle yüzde 50 iş kaybı yaşadıklarını ifade ediyorlar.

 

BİRÇOK VATANDAŞ MAĞDUR

 

Evrakların gecikmesi nedeniyle özellikle trafik cezalarında mağdur olduklarını belirten ilçe sakinleri, "Gecikmeden dolayı birçok vatandaş, trafik cezalarının erken ödeme imkanından faydalanamıyor. Bazen de muhatabı adresinde bulamayan PTT dağıtıcıları, evrağı muhtara bırakmak zorunda kalıyor. Muhtardaki evraklar da çoğu kez vatandaşlara çok geç ulaşıyor" dediler. Sorunun PTT'de çalışan dağıtım personelinin yetirsizliğinden kaynaklandığını kaydeden Çerkezköylüler, en kısa zamanda çözüm bulunması gerektiğine vurgu yapıyorlar.

 

Haber/Şaban KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10