Erseçkin: EYT'lilerin pansuman değil, hemen tedavi edilmesi gerek

İYİ Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Yasemin Altın Erseçkin ve yönetim kurulu üyeleri derneğin geçtiğimiz günlerde Türkiye genelinde başlattığı 5 milyon imza kampanyasına destek vermek için

Çerkezköy 15.01.2021 13:22:00 0
Erseçkin: EYT

İYİ Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Yasemin Altın Erseçkin, yönetim kurulu üyeleri ile birlikte önceki gün saat 16.00’da Trakya Emeklilikte Yaşa Takılanlar Derneği Başkanı Erdal Öztürk’ü ve yönetim kurulu üyelerini ziyaret etti.

 

SEÇİM İÇİN BİR ARAÇ DEĞİLDİR

 

Bu süreç içerisinde sahada olduklarını kaydeden İYİ Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Yasemin Altın Erseçkin, “ Sahada çok fazla emeklilikte yaşa takılanlarla karşılaşıyoruz. Bu toplumda insanlarımızın mağdur olduğuna gerçekten inanmaktayız. Üzülerek söylüyorum ki bende EYT’liyim ve aynı zamanda bu derneğin bir üyesiyim. EYT’li olmakla gurur duyuyorum ama bu sorunun bir an evvel halledilmesi gerekiyor. EYT’liler seçim için bir araç değildir. Kısacası Türkiye’de kanayan bir yaradır, pansuman edilmesi değil bir an önce kurutulup yok edilmesi gereken gerçektir” diye konuştu.

 

 

KAMPANYAYA DESTEK İÇİN GELDİK

 

Erseçkin.  “EYT’lilerin pansuman değil hemen tedavi edilmesi gereklidir. Pandemi sebebiyle yönetim kurulundan belirlediğimiz birkaç arkadaşımızla Türkiye genelinde başlatmış olduğunuz bu kampanyaya destek olmak için geldik. Bugün bu imzayı atmaktan onur ve gurur duymaktayım. Tüm siyasileri de sizlere destek vermeye davet ediyorum” dedi.

 

GELECEK NESİLLERİ DE ETKİLEMEKTEDİR

 

5 milyon imza kampanyasına İYİ Parti gibi tüm partilerin destek vermesi gerektiğini kaydeden Trakya Emeklilikte Yaşa Takılanlar Derneği Başkanı Erdal Öztürk,” Bu mağduriyet sadece bizleri değil gelecek nesilleri de etkilemektedir. Gençlerinde ileride düzgün, yaşanabilir bir maaş statüsüne sokulmasını istiyoruz.  Aylık bağlanma katsayısı düştüğü için 1999 yılına kadar başlayan sigortalarda destek yüzde 70’leri verirken şimdi ise yüzde 30’lara düşmüştür. Gençlerin sigortası yattığında devletin kasasına girecek paradan gençlere yüzde 30 verecekler ve 65 yaşına kadar çalışmaya devam etmeleri istenecek. Biz gelecek nesillerinde mücadelesini yürütüyoruz. Aylık bağlanma oranı bütün işçileri kapsayan bir şeydir” dedi.

 

AKTİF BİR SÜREÇ OLDU

 

Mevcut 23 dernek ve 52 temsilcilik ile beraber imza kampanyasını sürdürdüklerini kaydeden Öztürk, “ Pandemi döneminde de derneğimizi sürekli açık tutmaya çalışıyoruz,  Türkiye’nin hemen hemen her yerinden bize mektuplarla imzalarını gönderen vatandaşlarımız var. Bizim için aktif bir süreç oldu. Fabrikalarda çalışan arkadaşlara da imza föyünü verip imzalamalarını sağlayacağız. Şuan da 7 bin 500 civarında imza sadece bizim derneğimizde bulunmaktadır. Siyasi beceriksizliğin faturası emeklilere yüklenemez. Daha fazla prim daha az maaş. Önceden 5 bin prim 25 yıl çalışma isteniyordu şimdi prim 7 bin oldu çalışma 65 yaşına kadar. Prim ödedikçe de maaş düşmektedir” dedi.

 

SADECE HAKKIMIZI İSTİYORUZ

 

Öztürk, “ Bu yasayı Eski Adalet Bakanı Burhan Kuzu koydu. ‘65 yaşında emekli mi olunur?’ demişti. Kendisi de 65 yaşında öldü ki biz onların şartlarında yaşamıyoruz. Onların yediklerini yiyemiyoruz, içemiyoruz. Sağlıklı koşullarda çalışmıyoruz. Emekli olmasına rağmen çalışan çok fazla insan bulunuyor. Bizim cebimizden ödediğimiz vergilerle iktidar gidip şirketlerin borcunu siliyor. Bizim o şirketler kadar değerli değil miyiz? Emeklinin ülkeye yük olacağını söylüyor mevcut hükümet. Ben kendi emeğimin karşılığını istiyorum. Devlete ödenmiş paramı istiyorum, hazineden para istemiyorum. Sadece hakkımızı istiyoruz” dedi.

 

Haber/Sevay SÖNMEZ

 

 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10