NKÜ'nün projesine TÜBİTAK desteği

Namık Kemal Üniversitesi'nin (NKÜ) hazırladığı "Trakya Bölgesi Koşullarında Farklı Sulama Suyu Uygulamalarının Chandler Çeşidi Ceviz Ağaçlarının Gelişim, Verim ve Kalite Özelliklerine E

Tekirdağ 19.01.2021 16:56:00 0
NKÜ

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi Biyosistem Mühendisliği Bölümü ile Tekirdağ Bağcılık Araştırma Enstitüsü'nün birlikte hazırladığı proje TÜBİTAK ARDEB 1001 programları kapsamında 3 yıl boyunca desteklenmeye uygun bulundu.

 

PROJEDE KİMLER YER ALACAK?

 

Arş. Gör. Dr. Erhan Göçmen’in yürütücülüğünü yaptığı projede, araştırmacı olarak Biyosistem Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Tolga Erdem, Doç. Dr. Mehmet Şener ve Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ümit Geçgel ile Tekirdağ Bağcılık Araştırma Enstitüsünden Dr. Zafer Coşkun ve Zir. Yük. Müh. Ahmet Semih Yaşasın yer alacak. Proje, ceviz ağaçlarının su kullanımının belirlenmesine yönelik uzun bir araştırma olup, TÜBİTAK-ARDEB 1001 programı ile desteklenen ve Prof. Dr. Tolga Erdem yürütücülüğünde 2014-2018 yılları arasında tamamlanan projenin ikinci aşaması olacak. Bölge koşullarına bağlı olarak yaklaşık 10 yıl sürmüş olacak araştırma tamamlandığında, ceviz ağaçlarının su kullanımına yönelik elde edilecek verilere ait sonuçların bölge ve ülke üreticilerine faydalı olacağı düşünülüyor.

 

Haber/Melek ELMA


0282 726 91 91
0282 747 65 10