Yüceer: EYT'lilere verilen sözler unutuldu

Çerkezköy ve Kapaklı'da bir dizi ziyaretler gerçekleştiren Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili ve Parti Meclisi üyesi Dr. Candan Yüceer, Trakya Emeklilikte Yaşa Takılanlar Derneğini ziyaret etti.

Çerkezköy 19.01.2021 17:18:00 0
Yüceer: EYT

Her seçim döneminde EYT’lilerin sorunları çözülecek diye vaatler verildiğini söyleyen Yüceer, “Sizlere emekli olacak kadar yaşlı değilsiniz, çalışacak kadar genç değilsin denilmektedir. Baktığımız zaman sizler nasıl yaşayacaksınız ve evinize nasıl ekmek götüreceksiniz. Aile huzurumuzu, barışımızı, toplumsal ilişkilerimizi nasıl sürdüreceğiz. İşte burada maalesef görmezden gelme durumu var. Verilen sözlerin unutulması var. Sizler hak mücadelesi sergileyerek hakkınızı istiyorsunuz. Emekliliğinizi yaşayamadığınız için bir çözüm yolu arıyorsunuz. Her zaman hak mücadelesi veren vatandaşlarımızın yanındayız. Mecliste de gereken tüm desteği göstereceğiz” şeklinde konuştu. Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili Dr. Candan Yüceer, Trakya Emeklilikte Yaşa Takılanlar Derneğini ziyaret ederek Dernek Başkanı Erdal Öztürk ve üyeler ile bir araya geldi.

 

5 MİLYON İMZA KAMPANYASI BAŞLATTIK

 

Pandeminin  çalışmalarını etkilediğini kaydeden Emeklilikte Yaşa Takılanlar Derneği Başkanı Erdal Öztürk, “Bu pandemi sağlığımız ile psikolojimizi de etkiledi. Pandemi döneminde Türkiye genelinde 5 milyon imza kampanyası başlattık. Pandemi nedeniyle bir çok derneğimiz kapalı, biz ise çalışmadığımızdan dolayı derneğimizi açık tuttuk. Türkiye genelinden imza mektupları geliyor. Gelen beş milyon imzayı ise Cumhurbaşkanımıza sunacağız. Bu kampanya Emeklilikte Yaşa Takılanların zor günlerini anlatıyor. Bu kampanyaya arkadaşlarımız elinden geldiğince destek olmaya çalışıyor” dedi.

 

 

"EMEKLİ DE DEĞİLİZ GELİRİMİZ DE YOK"

 

Öztürk, "Pandemide EYT mağdurları öne çıktı. Ülkemizde işsizlik konusu maalesef had safhadadır. Bizler belirli bir yaşı geçtiğimiz için iş bulmakta zorlanıyoruz. Emekli de değiliz, bir gelirimiz de yok. Biz hayatımızı nasıl idame ettireceğiz? Bizimde evde çoluğumuz çocuğumuz bizden bir şeyler bekliyor. 50’li yaş civarlarındayız. Hepimizin evlenecek çocukları, kızları var. Okuyan çocuklarımızın harçlıklarını bile veremez durumdayız. Bizim işimiz gerçekten zor.Pandemi döneminde  WhatsApp ve Facebook hesapları üzerinden oluşturduğumuz gruplarla haberleşiyoruz. Kısaca sosyal medya üzerinden örgütlenmeye çalışıyoruz. Son dönemde biz EYT’liler için hükümet tarafından herhangi bir gelişme olmadı. Geçtiğimiz günlerde Başkanımız Gönül Boran Özüpak, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile zoom üzerinde bir görüşme gerçekleştirdi. O gerekli taahhüdü verdi” dedi.

 

BİZE GERİ DÖNÜLMÜYOR

 

Öztürk, "2000’den önce biz işe girdiğimizde SSK’nın bizden 25 yıl+5 bin iş günü şartı vardı. Ama maalesef 1999’da çıkan yasa ile bize 5 bin iş gününe ekstradan gün koydular ve yaş sınırı da koydular. Biz şimdi günlerimizi tamamladık, primimizi tamamladık, hatta bizden istenen primin yaklaşık iki katını yaptık. Ama maalesef yaş olayına takıldık. Her şeyimiz tam olduğu halde bir şekilde bize geri dönülmüyor” açıklamasında bulundu.

 

HER SEÇİMDE VAATLER VERİLİYOR

 

EYT’lilerin sorunlarını bildiğini kaydeden CHP Tekirdağ Milletvekili Dr. Candan Yüceer, "Gün geçtikçe mağdur kitleler artmaktadır. Bazı vatandaşlar EYT’lileri bilmemektedir. Sonuç itibariye sizler priminizi ödediniz, her şeyi tamamladınız, devletin yasalarına uydunuz. Sonra devlet demiş ki; ‘ben bunu değiştiriyorum’ Bugüne kadar kazanılmış haklarınız da tanınmıyor. Çözüm noktası bir an önce bulunmalıdır. Her seçim döneminde EYT’lilerin sorunları çözülecek diye vaatler veriliyor. Bugün gerçekten emekliler sıkıntı yaşıyor ki sizler emekli bile olamamışsınız. Emekliler gerçekten sıkıntıda, asgari ücretin altında bir ücrete tabiler. Açlık sınırının altında yaşıyorlar. Milyonlarca emeklimiz bu halde, siz onunda ötesinde emekli bile olamıyorsunuz” diye konuştu.

 

GERÇEKLE ÖRTÜŞMÜYOR

 

Yüceer,” Sizlere emekli olacak kadar yaşlı değilsiniz, çalışacak kadar genç değilsin denilmektedir. Baktığımız zaman sizler nasıl yaşayacaksınız ve evinize nasıl ekmek götüreceksiniz. Aile huzurumuzu, barışımızı, toplumsal ilişkilerimizi nasıl sürdüreceğiz. İşte burada maalesef görmezden gelme durumu var. Verilen sözlerin unutulması var. Çalışan emeklilerden kesilen ücretler var, intibak konusunda hani uçurumun giderek açılması var. Birde süreç daha da bir mağduriyete doğru gidiyor. Bırakın iyileşmeyi, bir bakıyorsunuz kazanılmış haklarınızdan da olmaya başlıyorsunuz. Bir yandan Türkiye’nin gerçekleri var, ekonomisinin geldiği nokta var. Bir yanda da maalesef TÜİK’in açıkladığı rakamlar var. Neye dayanarak açıklıyorlar belli değil. Çünkü gıda enflasyonuna baktığımızda, bütün faturalarımıza gelen zamlara baktığımızda hepsi artık yüzde 30’ların üzerine çıkmış durumda. Ama TÜİK’in açıkladığı enflasyon kuş kadar. Gerçekle örtüşmüyor” diye konuştu.

 

HER ZAMAN YANINIZDAYIZ

 

EYT’lilerin hak mücadelesi sergilediğini kaydeden Yüceer, "Hakkınızı istiyorsunuz. Emekliliğiniz yaşayamadığınız için bir çözüm yolu arıyorsunuz. Bizde bu noktada sizlere desteğiz. Her zaman hak mücadelesi veren vatandaşlarımızın yanındayız. Mecliste de gereken tüm desteği göstereceğiz” şeklinde konuştu.

 

AŞILAMA NOKTASINDA GERİDEYİZ

 

Trakya bölgesinde pandeminin normale döndüğünü kaydeden Yüceer, "Ama bu durum ‘rahatlayalım, maskeleri atalım’ anlamına gelmiyor. Aşılama noktasında maalesef gerideyiz.Aralık ayında 20 milyon doz gelecekti. Maalesef bu hedefin çok gerisindeyiz. Sadece 3 milyon doz geldi. Aşılama sadece sağlık çalışanları için başladı. Önümüzdeki ay 20 milyon ondan sonraki ay ise 10 milyon geleceği söylenmişti fakat ortada aşı yok” diye konuştu.

 

GÜVENİRLİĞİ KONUSUNDA YÜZDE 100 KORUYUCU

 

Sosyal medyada dolaşan, siyasilere BionTech Prifizer aşısının yapıldığı, vatandaşlara ise Çin aşısının yapılacağı yönündeki iddialar hakkında da bilgilendirmede bulunan Yüceer,” Aşının milliyeti olmaz. Etkinliği daha yüksek aşı olsun ya da alternatiflerimiz olsun isterdik. Dünyada şuan Kanada kendi nüfusunun 9 katı aşı anlaşması yaptı. İngiltere kendi nüfusunun 6 katı aşı anlaşması yaptı? Niye? Çünkü hiçbirinin Faz-3 çalışması yapılmamıştı o süreçte. Vatandaşlar mağdur olmasın diye farklı aşılar aldılar, çıkabilecek herhangi bir soruna karşıdır. Biz bir aşıya mahkum kaldık, onun da ne olduğunu bilmeden. Faz-3 çalışmalarının sonuçları da açıklanacak. Ama güvenirliği konusunda yüzde 100 koruyucu olduğunu söyleyebilirim. O yüzden her vatandaşımızın hiç sorgulamadan aşı olması gerekiyor” dedi. Ziyaretin sonunda CHP’li Yüceer, başlatılan imza kampanyasına destekte bulundu.

 

Haber/Faik Onur KAYA

 

 

 

 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10