Yüceer: Uğur Mumcu, bize ışık tutmaya devam edecek

Gazeteci-yazar Uğur Mumcu, katledilişinin 28'inci yılında çeşitli etkinliklerle anılırken, CHP Tekirdağ Milletvekili ve PM Üyesi Candan Yüceer, bir mesaj yayınlayarak, "Uğur Mumcu 28 yıldır susmadı, su

Tekirdağ 24.01.2021 14:46:00 0
Yüceer: Uğur Mumcu, bize ışık tutmaya devam edecek

CHP'li Yüceer, bombalı suikast sonucu 24 Ocak 1993 günü katledilen gazeteci-yazar Uğur Mumcu’nun ölüm yıldönümü nedeniyle yayınladığı mesajda, "28 yıl önce hain bir suikastle katledilen, basınımızın onurlu kalemi Uğur Mumcu bir yazısında şöyle demişti: 'Özgürlüğe adanmış bir top çiçek gibiyiz şimdi, hep birlikteyiz ey halkım, unutma bizi.' Üzerine cesaretle gittiği karanlığın bir gün onu da aramızdan alabileceğini biliyordu. Yine de korkmadan yazmaya devam etti. Onu katlederek susturmak istediler. Ama başaramadılar. Uğur Mumcu 28 yıldır susmadı, susmayacak! Aradan geçen onlarca yıla rağmen ölümün arkasındaki sis perdesi aralanamadı.  Ne kiralık tetikçiler ne de saldırının arkasındaki karanlık eller ortaya çıkarılabildi" dedi.

 

"FAİLİ MEÇHUL CİNAYETLER, HALEN YARA"

 

Aynı karanlık eller tarafından katledilen Abdi İpekçi, Bahriye Üçok, Muammer Aksoy, Çetin Emeç, Turan Dursun, Ahmet Taner Kışlalı, Necip Hablemitoğlu ve diğer aydınlar gibi Uğur Mumcu cinayetinin de faili meçhul kaldığını kaydeden CHP'li Yüceer, şöyle devam etti: "Faili meçhul cinayetler vicdanlarda hala yara. Adalet ve Demokrasi Haftasında, darbe girişimi bahane edilerek OHAL hukuksuzluğuyla, KHK’larla temel hak ve özgürlüklerin kısıtlandığı, Meclisin işlevsizleştirildiği ülkemizde hala demokrasiyi, adaleti arıyoruz. Ancak bir türlü erişemiyoruz. Araştırmacı gazeteciliğin en önemli ismi, Cumhuriyet sevdalısı Uğur Mumcu, yolsuzlukları açığa çıkarmaktan, doğru bildiklerini yazmaktan, Cumhuriyet değerlerini savunmaktan asla vazgeçmedi. Gerçekleri araştırmaktan, ortaya çıkardıklarını halkla paylaşmaktan bir gün bile vazgeçmedi. Bağımsızlık ve Cumhuriyet sevdasından bir kez dahi taviz vermedi. Tek adam rejimi kuran iktidara karşı Mumcu’nun bu sözleri bizlere yol göstericidir. 'Ben Atatürkçüyüm, Ben Cumhuriyet’çiyim. Ben laik’im, ben Antiemperyalist’im. Ben insan hakları savunucusuyum. Ben tam bağımsız Türkiye’den yanayım. Ben özgürlükçüyüm. Ben terörün karşısındayım. Ben yobazların, hırsızların, vurguncuların, çıkarcıların düşmanıyım. Dün sabaha değin yazdığım hiçbir konuyu yalanlayamadınız. Öyleyse vurun parçalayın! Her parçamdan benim gibi gibiler, beni asacaklar çıkacaktır!' Hiçbir tehdit, hiçbir baskı gözümüzü korkutamayacak.

 

"FİKİRLERİ SONSUZA DEK YAŞAYACAK"

 

İnandığı değerler uğruna canını ortaya koyan Mumcu’nun fikirleri, savunduğu ve inandığı değerler sonsuza dek bizimle olacak. Laik, aydınlık ve demokratik bir Türkiye için verdiği mücadele bizlere ışık olmaya devam edecek. Bu duygu ve düşüncelerle, katledilişinin 28. yılında yılmaz Cumhuriyet savunucusu, cesaretin simgesi değerli gazeteci ve aydın Uğur Mumcu'yu ve onun şahsında tüm basın şehitlerimizi saygı ve özlemle anıyorum. 24 Ocak hüzünlü bir gün. 20 yıl önce bugün katledilen Diyarbakırlı yurttaşların “Gaffar Baba”sı, vatansever Emniyet Müdürü Gaffar Okkan’ı ve 14 yıl önce bugün hayatını kaybeden siyasetin ilkeli ve beyefendi ismi İsmail Cem’i de saygı ve rahmetle anıyorum."

 

Haber/Elif Zennure ŞİMŞEK


0282 726 91 91
0282 747 65 10