Çerkezköy Belediyesi çocuk korosu kuruyor

Çerkezköy Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından çocuk korosu kuruluyor. Çocukların müziğe ilk adımlarını atmalarını sağlamak amacıyla kurulacak koroya 9-14 yaş a

Çerkezköy 25.01.2021 11:33:00 0
Çerkezköy Belediyesi çocuk korosu kuruyor

Çerkezköy Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, çocuk korosunun başvuruları 1-12 Şubat tarihleri arasında yapılacak. Koroya katılmak isteyen çocukların HES kodu ve kimlik fotokopileri ile birlikte Çerkezköy Belediyesi İletişim Merkezi Başvuru Masaları'na başvurabilecekleri kaydedildi. Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, kent sınırları içinde yaşayan çocuklar için daha önce birçok kültürel ve sanatsal kurslar açıldığını belirterek, “Çocuklarımızın öz kültürünü benimsemesi için oluşturulacak koroya başvurular 1 Şubat Pazartesi günü itibari ile başlayacak. 9 - 14 yaş arası müziğe ilgi duyan çocukların katılabileceği çocuk korosu, çalışmalarını Çerkezköy Atatürk Kültür Merkezi’nde uzman eğitmenler eşliğinde gerçekleştirecek” diye konuştu.

 

SINAVI GEÇEN 40 ÇOCUK KOROYU OLUŞTURACAK

 

Koroya katılmak isteyen çocukların, aileleriyle birlikte HES kodu ve kimlik fotokopileriyle başvurabileceğini kaydeden Akay, başvuruların 12 Şubat Cuma günü mesai saati bitiminde sona ereceğini söyledi. Belediye Başkanı Vahap Akay, “Kayıt yaptıran çocuklarımız için de daha sonra belirlenecek bir tarihte konusunda uzman eğitmenlerimiz tarafından müzikal algılama sınavı yapılacak. Bu sınavda başarılı olan 40 çocuğumuz Çerkezköy Belediyesi Çocuk Korosu’na seçilecek” dedi.

 

AMAÇ; KÜLTÜR-SANAT BİLİNCİNİ GELİŞTİRMEK

 

Akay, Çerkezköy Belediyesi olarak bugüne kadar kültür ve sanat alanlarında birçok çalışmaya imza attıklarını ifade ederek, “Amacımız, çocuklarımızı küçük yaşlarda müzik ve sanatla buluşturarak, onların sosyal hayatlarına katkı sağlamaktır. Kültür–sanat bilincini ve müzik disiplinini küçük yaşlardan itibaren çocuklarımıza aşılamak ve onların kaliteli vakit geçirmelerine katkı sunmak en büyük arzumuzdur. Bu doğrultuda oluşturacağımız çocuk koromuza, sanata yatkın bütün çocuklarımızı davet ediyoruz” şeklinde konuştu.

 

Haber/Cengizhan KÜPELİOĞLU


0282 726 91 91
0282 747 65 10