Belediyeden sahiplenme çağrısı

Ergene Belediyesi Sahipsiz Hayvan Geçici Bakım Evi ve Rehabilitasyon Merkezi, sokak hayvanlarını sahiplendirmeye devam ediyor. Pandemi döneminde evlerinde daha fazla vakit geçiren vatandaşların evcil hayvanlara ilgisi de arttı.

Ergene 25.01.2021 12:17:00 0
Belediyeden sahiplenme çağrısı

Ergene Belediyesi bünyesinde yer alan Geçici Hayvan Bakımevi’nde tedavisi ve bakımı yapılan sokak hayvanları daha sonra doğal ortamlarına bırakılıyor. Belediye yetkilileri, evcil hayvan bakmak isteyen vatandaşlardan satın almak yerine bu tür hayvanları sahiplenmelerini istedi.

 

BAKIM VE TEDAVİLERİ YAPILIYOR

 

Ergene Belediyesi Geçici Hayvan Bakımevi’nde ayrıca sokak hayvanlarının kısırlaştırma işlemini de gerçekleştiren ekipler, sokak hayvanlarını aşılayarak sağlıklarına kavuşmasını sağlıyor. Hasta, geçirdiği kaza ya da gördüğü kötü muamele sonucu yaralanan sokak hayvanlarının bakım ve tedavilerini de yapan ekipler, diğer yandan bakımı yapılan hayvanları sahiplendiriyor. Geçtiğimiz 2020 yılında yüzlerce sokak hayvanını bakımını yaparak sahiplendiren Ergene Belediyesi, sahiplendirmeye bu yıl da devam ediyor. Ergene Belediyesi’nden konuya ilişkin olarak yapılan açıklamada, hayvan sahiplenmek isteyenlerin Ergene Belediyesi’ne ait geçici hayvan bakımevini ziyaret edebileceklerini kaydetti.

 

Haber/Gülay YİĞİT SEZEN


0282 726 91 91
0282 747 65 10