Öztrak: Bu çok ciddi bir suç

AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Mestan Özcan'ın, başarılı 3 kız öğrencinin karnelerini ve takdirnamelerini evlerinde teslim etmesi ve bunu AK Parti için yapılmış bir şarkıyla video haline getirip sosyal

Tekirdağ 25.01.2021 16:51:00 0
Öztrak: Bu çok ciddi bir suç

CHP Genel Başkan Yardımcısı, Parti Sözcüsü ve Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısının ardından düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunurken, Tekirdağ'da tartışma yaratan karne dağıtımına da değindi. CHP'li Öztrak, "Tekirdağ'da AKP İl Başkanı, imam hatip lisesi öğrencilerinin evlerine takdirnamelerini götürdü. Salgın nedeniyle öğretmenler bile öğrencilerine karne dağıtamadı. Ama AKP il başkanı kapı kapı dolaşıp karne dağıttı. Öyle görünüyor ki seçim kaybetme korkusu artık dağları bekliyor. Çocuklarımızın kişisel verilerine, bilgilerine nasıl ulaşabildi? Bu il başkanı bu karnelere nasıl ulaştı? Bu çok ciddi bir suç" ifadelerini kaydetti.

 

OKUL MÜDÜRÜNE SERT TEPKİ

 

AK Parti İl Başkanı Özcan'ın karneleri okul müdüründen aldığını iddia eden CHP'li Faik Öztrak, konuşmasına şöyle devam etti: "Anlaşılan AKP il başkanı karneleri lise müdüründen almış. Devlet memuru olan lise müdürü, küçücük çocukların kişisel bilgilerini hangi yetkisine dayanarak bir siyasi partinin il başkanına verebiliyor? Aslında bu okul müdürünün okulun internet sitesinde yer alan bu resmi işin esasını gösteriyor. Erdoğan'ın partisinin rabia işaretinin okul müdürünün odasında ne işi var? Bu müdürün tek vukuatı da değil. 23 Nisan'da okula bayrak asmamakla gündeme gelen bir müdür bu. Hükümet bu müdür hakkında soruşturma başlatacağına, olayı gündeme getiren, suç duyurusunda bulunan öğretmen sendikasının şube başkanı hakkında soruşturma açıyor. Bu adamın bu cesareti nereden aldığı belli. Eğer devlet memurları memurluğunu unutup bir siyasi partiye destek olmaya başladılarsa, bir partinin seçimlerde başarısı için mücadele ediyorlarsa onlara memur denmez, onlara militan denir. Bunu sadece biz demiyoruz. TDK sözlüğü böyle diyor."

 

 

CHP'Lİ YÜCEER: ÖZÜR DİLEME ERDEMİNİ UNUTMUŞ

 

Bu arada AK Parti İl Başkanı Mestan Özcan'ın söz konusu videoyu ve paylaşımları sildiğini belirten açıklamasına tepki gösteren CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer ise "AKP Tekirdağ İl Başkanı Mestan Özcan kamuoyunu bilgilendirmiş(!). Sosyal medyasında paylaştığı, ama gelen tepkilerden sonra sildiği görüntülerle ilgili bir açıklama yapmış(!). Açıklamasında bir mahcubiyet yok, hatayı kabullenip özür dileme de yok. Hala gaflet içinde. Maalesef böylesi kabul edilemez bir olaydan sonra bile siyasi rant elde etme derdinde. Hukuk tanımazlığın, liyakatsizliğin, adam kayırmacılığın, ayrımcılığın kural olduğu, kurumların yöneticilerinin partizanlaştığı, AKP yöneticilerinin de kendisini devletin temsilcisi sandığı, hiçbir yöneticinin sorumluluk üstlenmediği, hatayı kabul etmediği ortamda, özür dilemenin büyük bir erdem olduğunu, bu önemli hasleti unutmuş olması bizleri hiç şaşırtmadı, ne de olsa 'balık baştan kokar.' Sayın İl Başkanı açıklamasında hepimizin aklıyla dalga geçiyor. Duyduklarımızı gördüklerimizi ters yüz etmeye çalışıyor. Açıklamada ailelerin ve öğrencilerin haberi var derken, videoda sürpriz diyor! Dağıttığı ıslak imzalı, kaşeli karnelerin veliler tarafından bastırıldığını iddia ediyor. Karneleri okul müdürü vermemişmiş. Ama müdür hemen okul grubunda Sayın İl Başkanı’nın videosunu paylaşmaktan geri kalmamış. Bu faaliyet oy toplama amacı içermemekteymiş, ama videoya seçim müziği eklemeyi unutmamış" dedi.

 

"SİYASİ ŞOVA ÇOCUKLAR ALET EDİLDİ"

 

Bir dizi soru da sıralayan CHP'li Yüceer, açıklamasının devamında şöyle dedi: "Tekrar soruyoruz: Çocukların gizli kalması gereken bilgilerine nasıl ulaştınız? Islak imzalı, kaşeli karneleri kim verdi? Bu bilgileri vermek, dağıtmak suç değil midir? Bu suçu görüp işlem yapmamak da suçtur. Sayın İl Başkanı, Covid-19’tan dolayı babasını kaybetmiş ve bu yaşında büyük travma yaşamış çocuğumuza düşüncesizce hastalığı bulaştırma riskini nasıl alabildiniz? Bu rahatlığın, bu pervasızlığın sebebi nedir? Suçtur; çünkü gizli olması gereken bilgiler AKP İl Başkanına verilmiş ve bu bilgileri veren de bu karneleri dağıtan da suç işlemiştir. Suçtur; çünkü ıslak imzalı ve kaşeli belgeler herhangi yetkisi olmayan birinin eline geçmiştir. Suçtur; çünkü Covid-19 salgınının on binlerce insanın hayatını kaybetmesine neden olduğu bir yerde, bu riski hiçe sayarcasına yurttaşların hastalığa bulaşma riskini artırmış ve tedbirlerin alındığı bir dönemde kural tanımazlıkla hiçbir yasağa uymaksızın ailelerin evine gitmiştir. Bu siyasi şova çocuklarımızı alet etmiştir. Geldiğimiz noktada devlete ve kurumlara değil, partiye sadakat, adaleti ve yurttaşlık bilincini değil, kayırmacılık ve biat kültürünü beraberinde getirir. Türkiye, hukukun üstünlüğünün olduğu anayasal bir devlettir. İlgili kurumlar ve mahkemeler sorumlular hakkında derhal harekete geçmeli ve gerekeni yapmalıdırlar. Demokrasinin ve hukuk devletinin savunucuları olarak bizler, gözümüzden sakındığımız yavrularımızın eğitimi hususunda mücadelemize kararlılıkla devam edeceğiz. Bu olayın peşini bırakmayacağız, çocuklarımız için bu skandalın takipçisi olacağız."

 

Haber/Faik Onur KAYA

 

AK PARTİ İL BAŞKANI MESTAN ÖZCAN'IN AÇIKLAMASI İÇİN TIKLAYINIZ

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10