NKÜ'den yeni AB projesi

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi'nin (NKÜ) ortağı olduğu ve Polonya'dan Zielona Góra Üniversitesi'nin yürütücülüğünde devam eden 'Social Education on the Move (SoMoveED) Projesiâ

Tekirdağ 26.01.2021 11:22:00 0
NKÜ

NKÜ Proje Ofisi Koordinatör Yardımcısı Öğr. Gör. Dr. Duygu Doğan’ın proje koordinatörü olduğu toplantıya, NKÜ proje ekibinde yer alan araştırmacılar olarak Fen-Edebiyat Fakültesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Buğra Zengin, Fen-Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü Arş. Gör. Dr. Öznur Yaşar ve Proje Ofisi Koordinatörlüğü Personeli Ali Çağlar Karabıyık katıldı.

 

 

ALTERNATİF SOSYAL ÖĞRENME MODELLERİ

 

Avrupa'dan 10 ülkeden toplam 8 üniversite, 2 sivil toplum kuruluşu ve bir özel firmanın ortaklığında yürütülen SoMoveED projesinde, yükseköğretimde hareketliliğe dayalı alternatif sosyal öğrenme modelleri geliştirilmesi ve iyi uygulama örneklerini yaygınlaştırıcı öğretmen ve öğrenci el kitapları ile editörlü bir araştırma kitabı yayınlanması planlanıyor.

 

36 AY SÜRECEK

 

Avrupa Birliği Erasmus+Yükseköğretimde Stratejik Ortaklıklar (KA2) Programı kapsamında, 392 bin euro bütçe ile desteklenen ve 36 ay sürecek olan SoMoveED, üniversitenin Erasmus+kapsamında yürüttüğü ikinci, eğitim-öğretim modellemesine yönelik ise ilk uluslararası projesi olarak dikkat çekiyor.

 

Haber/Elif Zennure ŞİMŞEK


0282 726 91 91
0282 747 65 10