Uğur Mumcu, Ergene'de anıldı

Ankara'daki evinin önünde uğradığı bombalı saldırı sonucu hayatını kaybeden araştırmacı gazeteci–yazar Uğur Mumcu ölümünün 28'inci yılında CHP Ergene İlçe Örgütü

Ergene 27.01.2021 11:39:00 0
Uğur Mumcu, Ergene

Ergene Kültür Merkezi’nde düzenlenen ve saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan anma programında ilk konuşmayı CHP Ergene Gençlik Kolları Başkanı Aydoğan Taşkın yaptı. CHP Ergene İlçe Başkan Vekili Ramadan Duran’ın da bir konuşma yaptığı programda son konuşmayı ise Ergene Belediye Başkan Vekili Salih Tıknas yaptı. Konuşmasında Uğur Mumcu’yu anlatan ve anan Salih Tıknas, Mumcu’nun yanı sıra yine bir 24 Ocak günü Diyarbakır’da uğradığı silahlı saldırıda şehit edilen Ali Gaffar Okkan ile eski Dışişleri Bakanı İsmail Cem’i de rahmet ve minnetle andı.

 

 

KARANFİL BIRAKILDI

 

Ergene Kültür Merkezi’nde düzenlenen ve Ergene Belediye Başkan Yardımcıları, meclis üyeleri, CHP Ergene İlçe Örgütü yöneticileri, kadın ve gençlik kolları üyeleri ile vatandaşların katıldığı tören Uğur Mumcu anısına karanfil bırakılması ile sona erdi. Ergene Belediye Başkan Vekili Salih Tıknas Uğur Mumcu’nun katledilişinin 28. yılı nedeniyle CHP Çorlu İlçe Örgütü tarafından düzenlenen anma programına da katılmıştı. Çorlu’da Atatürk Meydanı’nda başlayan ve Basın Şehitleri Abidesi’nin de yer aldığı Uğur Mumcu Parkı’nda sona eren anma yürüyüşü ve anma programına Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albyarak, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, Ergene Belediye Başkan Vekili Salih Tıknas, CHP Tekirdağ İl Başkanı Zeynel Şener Saygın, Çorlu İlçe Başkanı Özgür Ertaş ile parti yöneticileri ve üyeleri ile vatandaşlar katılmıştı.

 

Haber/Sevay SÖNMEZ


0282 726 91 91
0282 747 65 10