Çarşı pazar ateş pahası!

Son günlerde yaşanan olumsuz hava koşulları en çok pazarları ve mahsulleri etkiledi. Çerkezköy Perşembe pazarında zam şampiyonu ise biber ve salatalık oldu. 15 gün önce 3 liradan satılan biber 8 TL'ye,

Çerkezköy 28.01.2021 17:15:00 0
Çarşı pazar ateş pahası!

Çerkezköy’de son günlerde etkili olan soğuk hava pazardaki fiyatları da vurdu. Yaz aylarında kilosu 1 TL’ye düşen biber 10 TL’ye, geçtiğimiz hafta 2 TL olan salatalık ise 7.5 TL’ye yükseldi.

 

ZAM ŞAMPİYONLARI BİBER VE SALATALIK OLDU

 

Çerkezköy ile birlikte tüm Türkiye’yi etkisi altına alan soğuk hava ve kar yağışı pazarı da vurdu. Çerkezköy Kapalı Pazar yerinde kurulan Perşembe pazarında bu hafta fiyatlar cep yaktı. Pazarın zam şampiyonu ise biber ve salatalık oldu. 15 gün önce 3 liradan satılan biber 8 TL’ye, 2 TL’den satılan salatalık ise 7.5 TL’ye yükseldi.

 

 

VATANDAŞ TEPKİLİ

 

Vatandaşlar, soğuk havaya rağmen ihtiyacını karşılamak için pazara çıkmak zorunda kaldı. Pazardaki fiyatlardan oldukça şikayetçi olan vatandaş; “soğuk hava ve kar yağışı sonrası yaşanan olumsuzluklar, birçok sera ve tarım alanında hasara yol açtı. Bu da pazarlardaki meyve ve sebze fiyatlarını yükselti. Olumsuz hava şartları pazardaki etiketlere yansımış. Önceki alışverişlerimizde kilo kilo sebze ve meyve alıyorduk. Ancak şu fiyatlara bakınca bırak kiloyla almaya taneyle bile zor alıyoruz. Bu kış çok sert geçiyor, son dönemlerdeki artışlar derken, birde pazardaki sebze ve meyve fiyatların artmasından sonra ay sonunu zor getiriyoruz” dedi.

 

DOMATES 3 TL

 

Pazarcılar son günlerdeki artışın nedenini Antalya’daki hal fiyatlarındaki artışı gösterirken, pazarda ıspanak 5 TL, karnabahar 5 TL, domates 3 TL, kabak 5 TL, patlıcan 6 TL, havuç 2-3 TL, portakal ve mandalina 5 TL, elma 5 TL, muz 9 TL’den satılıyor.

 

Haber/Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10