CHP'den Özcan hakkında suç duyurusu

AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Mestan Özcan'ın üç öğrenciye karne vermesi üzerine CHP Tekirdağ İl Başkanı Şener Zeynel Saygın, Tekirdağ Adliyesine giderek suç duyurusunda bulundu. Ardından

Tekirdağ 29.01.2021 14:31:00 0
CHP

CHP Tekirdağ İl Başkanı Şener Zeynel Saygın, bağımsız Türk yargısına güvendiklerini belirterek, şöyle devam etti: "Bugün bildiğiniz üzere AK Parti İl Başkanı Sayın Mestan Özcan’ın, karne dağıtımı ile ilgili hususunda bir başvurumuz oldu. Burada Sayın Mestan Özcan devlet görevlisi yetkisi kullanarak, kendi yetki sınırlarını aşarak bir karne dağıtım işi yapmıştır. TCK’nın ilgili maddelerine göre suç işlemiştir. Aynı şekilde bu bilgileri temin eden okul müdürü de aynı suçu işlemiştir. Yine burada kontrol görevlerinde ihmali görülen ilçe ve il milli eğitim müdürleri de bu işe ortak olmuşlardır. Bu konuyla ilgili savcılığımıza TCK’nın ilgili maddelerinde belirtilen bir dilekçe ile suç duyurusunda bulunduk. İl, İlçe başkanı ve avukatımız ile birlikte savcılığımıza bu dilekçemizi verdik. Bağımsız Türk yargısı bunun gereğini yapacaktır. Sonucun takipçisi olacağız.”

 

"DEVLET YETKİLİSİ DEĞİLSİNİZ"

 

Özcan’a bir siyasi partinin il başkanı gibi hareket etmesi noktasında uyarılarda bulunan Saygın, "Bu, Sayın Mestan Özcan’ın yaptığı ilk iş değildir, daha önce de buna benzer girişimleri olmuştur. Biz kendisini uyarıyoruz. Siz bir devlet yetkilisi değilsiniz, bir siyasi partinin il başkanısınız, buna göre hareket edin. Siyasi parti il başkanının yetkileri neyse onları kullanın ve bir şeyi yaptıktan sonrada kendinizi temize çıkarmak için bunu masum bir hareketmiş gibi gösterme alışkanlığınızdan vazgeçin” diye konuştu.

 

"FAALİYET GÖSTEREN TEK KÖFTECİ "

 

CHP Tekirdağ İl Başkanı Şener Saygın, sözlerine şöyle devam etti: "Biliyorsunuz Sayın Mestan Özcan’ın burada Tekirdağ-İstanbul yolu üzerinde de Tekirdağ çıkışında da bir köfteci dükkanı var ve şu anda Tekirdağ’da sadece hizmet veren tek köfteci dükkanı. Aynı işi yapanların dükkanları kapalıyken, kendi dükkanını açık tutarak, bir şekilde nüfusunu kullanarak bu işleri yapmasını da kınıyoruz. Bu konuda da madem bu kadar duyarlı, kendisi yetim hakkından bahsediyor, yetimlerden bahsediyor. Bu kadar duyarlı olan bir insanın diğer konularda da duyarlı olmasını bekliyoruz. Biz asla insanlara yardım edilmesinden, öksüz ve yetimlerin sevindirilmesine karşı çıkan bir hareket içerisinde olmayız. Biz de aynı şeyleri yaparız, ama usulüne göre yapmak lazım. Sadece 3 tane yetim yok, Tekirdağ’da bunu da hatırlatmak istiyorum. Bu davranışlarını kınıyoruz ve hoş bir davranış olarak görmüyoruz.”

 

Haber/Sevim BOZKURT

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10