Toplanma alanlarının sayısı artırıldı

Çorlu'da yaşanabilecek afet ve acil durumlarda halkın güvenliğini hızlıca sağlayabilmek için oluşturulan 'Afet Toplanma Alanları'nın sayısı artırıldı. Toplanma alanları QR kodlu tabelalar ile işare

Çorlu 29.01.2021 14:56:00 0
Toplanma alanlarının sayısı artırıldı

Afet ve acil durumlar sonrasında vatandaşların geçici olarak barınmaları sağlanıncaya kadar geçecek süre içinde güvenli bir şekilde bir araya gelerek, yaşanabilecek paniği önleyebilmek için oluşturulan afet toplanma alanlarının doğru bilgi alışverişini sağlamak, ilgili kurumların hizmet götürmesini kolaylaştırmak ve halkın tehlikeli bölgeden uzaklaşmasını sağlamak için afet yönetiminde önemli bir yere sahip olduğunu ifade eden Çorlu Belediye Başkan Yardımcısı Oktay Çolpan, ilçede yapılan çalışmaları açıkladı.

 

49'DAN 63'E YÜKSELTİLDİ

 

Çorlu Belediyesi olarak, afet sonrasında öncelikle halkın güvenliğini sağlamak amacıyla oluşturulan afet toplanma alanlarında oluşabilecek yoğunluğu azaltmak, daha hızlı ve kaliteli hizmet sunabilmek amacıyla kentte daha önce belirlenen 49 adet afet toplanma alanı sayısını ilgili kurumlarla yaptıkları görüşmeler ve başvuruların ardından 63’e yükselttiklerini kaydeden Çolpan, şöyle devam etti: "Bu sayıların artırılması yönündeki çalışmalarımız devam ederken, gerekli kriterleri taşıyan ve afet toplanma alanı olarak belirlenen yerlerde Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Dairesi Başkanlığı tarafından tabelalar konuldu. Tabelalarda ise QR kodu kullanıldı. QR kodu uygulama üzerinden okutulurken, alan bilgisi adres olarak aile bireyleri ile paylaşılabilir. QR kodunun hemen yanında bulunan numaralar sırasıyla il trafik kodu, ilçe kodu, mahalle kodu ve Afet Toplanma Alanı numarasını temsil etmektedir. Umarım bu alanlar, hep birlikte buluşacağımız alanlar olur. Vatandaşlarımız arzu ettikleri takdirde personelimize ya da bizlere ulaşarak talep ve sorularını yöneltebilirler. Tüm vatandaşlarımıza sağlıklı, huzurlu ve mutlu günler diliyoruz."

 

UYULMASI GEREKEN KURALLAR

 

Belediye Başkan Yardımcısı Çolpan, ayrıca afet toplanma alanları ile ilgili olarak vatandaşların uyması gereken konuları ise şöyle sıraladı: "E-Devlet ya da 'Çorlu Belediyesi Mobil Uygulaması' üzerinden ev ve işyeri adreslerinize en yakın afet toplanma alanlarını öğrenin. Alanı önceden görün ve alana gidiş için alternatif rotalar belirleyin. Ev ve işyeriniz için hazırladığınız afet ve acil durum planınıza, alan bilgilerini ve alana gidiş alternatif rotalarını ekleyin. Afet ve acil durumlarda; aile fertleriniz ile belirlediğiniz alanda buluşmayı kararlaştırın. Alana giderken afet ve acil durum çantanızı yanınıza alın. Geçici barınma merkezleri oluşturulana kadar alandan ayrılmayın. Görevlilerin vereceği bilgiler haricindeki bilgilere itibar etmeyin."

 

Haber/Elif Zennure ŞİMŞEK


0282 726 91 91
0282 747 65 10