Biyik: Kapaklı halkı cezalandırılıyor mu ?

AK Parti Kapaklı İlçe Başkanı Recep Biyik, Erbay Caddesi'nde önceki gün basın açıklaması gerçekleştirerek, TESKİ'nin bölgede Eylül ayından bu yana sürdürdüğü altya

Kapaklı 31.01.2021 14:23:00 0
Biyik: Kapaklı halkı cezalandırılıyor mu ?

Cumhuriyet Mahallesi Erbay Caddesi'nde yaklaşık 5 ay önce Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Su ve Kanalizasyon İdaresi (TESKİ) tarafından gerçekleştirilen altyapı çalışmalarını tamamlanmaması ve caddenin çamur içinde kalmasına vatandaşların ve AK Partililerin tepkisine neden oldu.

 

BASIN AÇIKLAMASI GERÇEKLEŞTİRDİ

 

AK Parti Kapaklı İlçe Başkanı Recep Biyik, beraberindeki AK Partili Tekirdağ Büyükşehir Belediye Meclis üyeleri ve partililer ile birlikte iki caddenin kesiştiği yerde basın açıklaması gerçekleştirerek, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ve TESKİ ekiplerini eleştirdi. Biyik,” Tüm Kapaklılı hemşerilerimizin bildiği gibi Belediye Başkanımız Mustafa Çetin göreve geldiği ilk günden itibaren Kapaklımızın en büyük sorunun altyapı ve içme suyu sorunu olduğunu her platformda dile getirmiş ve bu sorunların çözümü için gece gündüz demeden gayretli bir şekilde mesai harcamıştır. Bu mesailer sonucu gecikmeli de olsa sorumluluğu Tekirdağ Büyükşehir Belediyesinde olan Erbay caddesinde alt yapı çalışmaları Eylül ayında başlatılmıştır. Aradan geçen 5 aylık süre zarfında çalışmalar hala tamamlanamamıştır. Bu süreçte Ak Parti Tekirdağ Büyükşehir Belediye meclis üyesi arkadaşlarımız defalarca projenin tamamlanarak mağduriyetlerin giderilmesi için yetkililer ile görüşmüşlerdir”diye konuştu.

 

 

SERT TEPKİ GÖSTERDİ

 

 Büyükşehir meclis üyelerinin ısrarla bu konuyu takip etmeleri sonucunda Erbay caddesinde bir türlü bitirilemeyen alt yapı çalışmasını yakinen görmek ve denetlemek için Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ve TESKİ Genel Müdürü İbrahim İçöz’ün Kapaklı’ya geldiğini kaydeden Biyik,” –Buraya geldiklerinde sorunları görmüşlerdir. Buradaki mağduriyetin hala giderilememiş olmasının açıklamasını kamuoyunun takdirine bırakıyoruz. 2021 yılında Türkiye’de ve dünyada inşaat teknolojileri bu kadar gelişmişken yaklaşık 800 metrelik bir caddenin altyapı çalışmalarının beş ayda bitirilememesinin nedenlerini merak etmekteyiz. Büyükşehir Belediyesine soruyoruz. İşi yüklenen müteahhidin ekip ve ekipmanları mı yetersiz? Müteahhit hak edişini alamadığı için işini mi yavaşlatıyor? Yoksa Kapaklı halkı tercihi AK Partiden yana kullandığı için mi cezalandırılıyor ?” açıklamasında bulundu.

 

 

ÇALIŞMALARI YAKINDAN TAKİP EDECEĞİZ

 

Kapaklı’ya yakışmayan bu manzara ve mağduriyetin nasıl ortadan kaldırılacağı noktasında Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nden açıklama beklediklerini kaydeden Biyik, “ Ayrıca buradaki çalışmaların sanki Tredaş Müdürlüğünün çalışmalarına bağlıymış gibi açıklamalar yapılması en basit tabiriyle komiktir. Çünkü Tredaş çalışmalarını yıllık takvime ve belli bir sırayla gerçekleştirmektedir. Tredaş Müdürlüğü Erbay Caddesi enerji nakil hatlarını yer altına alma işini 2021 yılı bütçesine almış fakat bu çalışmalara hava şartlarından dolayı en erken Nisan ayında başlayabileceğini ve daha ihalesinin bile yapılmadığı tarafımızca yetkililerden öğrenilmiştir. Kaldı ki Tredaş çalışmalarını ağırlıklı olarak kaldırımlar üzerinden yapacağından, Tredaşın çalışmalarını planlamasını bekliyoruz söyleminin doğruluk payı yoktur. Bu süre zarfında Kapaklı halkını cezalandırmaya çalışmak kimsenin haddine değildir. Yaşanılan mağduriyetin başka kurumlara ihale edilerek çalışmaların uzatılması kabul edilebilir değildir. Bizler gerekirse her gün burada yapılan veya bizce yapılıyormuş gibi gösterilen çalışmaları yakından takip edeceğiz” dedi.

 

Haber/Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10