Çetin: Kısır çekişme ve sataşma Kapaklı'ya değer katmaz

Kapaklı Belediye meclisi Şubat ayı meclis toplantısını Belediye Başkanı Mustafa Çetin başkanlığında Kapaklı Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleştirdi. Tekirdağ Büyükşehir Belediy

Kapaklı 3.02.2021 18:41:00 0
Çetin: Kısır çekişme ve sataşma Kapaklı

Mazeret bildiren meclis üyeleri Nalan Çolak, Levent Nur ve Mustafa Sandıkçı’nın katılmadığı toplantı saat 14.00’de başladı.

 

HİZMET GELMESİ İÇİN ÇALIŞIYORUZ

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’ın da katılım gösterdiği toplantıda konuşma gerçekleştiren Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, “ Kapaklı yeni bir ilçe olduğu için bakanlıklarla görüşerek ilçemize hizmet gelmesi için gayret ediyoruz.  8 Ocak tarihinde Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum Tekirdağ’ı ziyaret etti. Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Albayrak’ın da birlikte olduğu bir toplantıda biz de ilçemizin genel durumuyla ilgili bilgi verdik. Hem 2000 yılı öncesi yapılmış binaların bilgilendirmesini yaptık hem de hızlı büyüme ve çarpık kentleşmenin sıkıntılarını anlatarak kentsel dönüşümün zaruriyetini izah ettik. Müdürlüklerimiz bununla ilgili çalışma yürütürken, bununla alakalı siyasi parti temsilcileri, meclis üyeleri, muhtarlarımız, sivil toplum kuruluşları ile toplantı yapacağız. Sürecin yürütülmesi konusunda da tüm kesimin düşüncelerini alacağız” dedi.

 

ÖNCÜLÜK YAPMAYI HEDEFLİYORUZ

 

Çetin, “ Karaağaç mahallesine bin adet rezerv konut yapılacak. Bakanımızın adet rezerv konut yapılması ve kentsel dönüşümün buradan yürütülmesi yönündeki düşüncesi de onaylandı. Çalışmalara ise Şubat sonu gibi başlatacağız. İlçenin geleceği için önemli gördüğümüz kentsel dönüşüme ilçemizde de öncülük yapmayı hedefliyoruz. Bu konuda Tekirdağ Büyükşehir Belediyesinin de desteğine ihtiyacımız olacak. İnşallah el birliği ile bu işin üstesinden de kalkacağız” diye konuştu.

 

HALK CEVABINI VERİR

 

Çetin, “ Kapaklı’da büyüyen, uzun yıllar Kapaklı siyasetinde yer alan, geçtiğimiz dönemde de büyükşehir ve ilçe belediyesinde görev almış birisi olarak hiçbir zaman siyaseti siyaset yapmak için değil, hizmet amacıyla yaptım. Derdimiz, ülkemize , memleketimize, bölgemize, insanlarımıza nasıl faydalı olabiliriz oldu. Seçim döneminde meydanlara ineriz orada da istediğimiz gibi siyasetimizi yaparız. Sonuçta halkımız da takdirini yapar, kimi uygun görürse de ona görevi verir. Bugünden ileriye dönük yapacağımız siyasi manevralar, şovlar ilçemize de bölgemize de bir şey kazandırmaz” açıklamasında bulundu.

 

HALK ÇÖZÜM ODAKLI HİZMET İSTİYOR

 

Kapaklı’da yaşanan olaylar nedeniyle siyasi partilerin işin bir kısmını farklı boyutlara çektiğini kaydeden Çetin, “ Burada hoş olmayan konular yaşıyoruz. Burada birilerini kötülemek, siz az yaptınız biz çok yaptık’, ‘siz ne yaptınız, biz ne ettik’ konuşmaları halkı çok ilgilendirmiyor. Halk çözüm odaklı hizmet istiyor. Dünya yapay zeka, dijital dönüşüm ile uğraşmaktadır. Endüstri 4 diye bir şey çıktı. 4’üncü endüstri devrimiyle ilgili toplantılar, tartışmalar yapıyor dünya. Biz hal bir caddenin üst yapısını o yapıyor, bu yapıyor gibi tartışmalarla, kısır kavgalarla hiçbir yere varamayız” dedi.

 

BAŞKANIN KAÇACAĞI YERDE KALMAZ

 

Çetin, “ Meclis üyesi arkadaşlarımız ile birlikte zaman zaman Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Albayrak’ı makamında ziyaret ederek taleplerimizi iletiyoruz. Kendisi de bizi geri çevirmiyor ve ilgileniyorlar. Biz tüm meclis üyelerimiz ile birlikte topyekun ziyaret yaparsak başkanın kaçacağı yerde kalmaz. İstediğimiz topyekun yapmaktır. Meclis üyesi olmayan partilerin mensupları da hep beraber Kapaklı bilinciyle gidersek Kadir başkana, daire başkanlarına sonuç alırız. Her ilçenin kendine has bir siyasi kültürü bulunmaktadır. Bu konuda Kapaklı olarak gerçekten zayıfız. Bu konuları kendi içimizde tartışarak bir araya gelip ilçeyi nasıl daha ileriye götürebiliriz gayesinde olmamız gerekiyor. Bunu yaparsak Kapaklı’dan meclis üyesi olan hiç kimse Çerkezköy’e gitmez” dedi.

 

 

KAPAKLI’YI İLERİYE GÖTÜRMEZ

 

Çetin, “ İnsanların tercihleri, sebepleri olabilir, yer değiştirebilir ama bizim genel anlamda böyle bir sıkıntımız var. Bin 400’den fazla öğretmenimizin sadece 400’ü Kapaklı’da ikamet ediyor, bin tanesi Kapaklı’da ikamet etmiyor. Belediye personelimiz Kapaklı’da ikamet etmiyor, kaymakamlıkta çalışanlar Kapaklı’da ikamet etmiyor. Bizler bunu nasıl tersine çevirebiliriz, Kapaklı’da ikameti nasıl sağlayabiliriz, Kapaklı’ya değer nasıl katabiliriz bunları düşünmemiz gerekiyor. Kısır çekişme, sataşma Kapaklı’ya değer katmaz. Kapaklı’yı da ileriye götürmez” diye konuştu.

 

KARŞILIKLI SEVGİ, SAYGI İÇERİSİNDEYİZ

 

Çetin’in ardından konuşan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, “  Sayın Başkanımız bir kulvarda koşuyor, biz 11 kulvarda koşuyoruz. Bütün bunları göz önüne aldığımızda 1/11 de olsa her kulvarın kendine göre özel önemi var. Her kulvarın kendine göre özel çalışma tarzları var. Geçen dönem Cumhuriyet Halk Partili belediye başkanımız vardı, bu dönem AK Partili belediye başkanımız var. Şuanda 4 tane AK Partili, 7 tane de Cumhuriyet Halk Partili belediye meclisi olarak çalışıyoruz. Kapaklı’nın büyükşehir belediye meclis üyeleriyle, ister Cumhuriyet Halk Partisi’nden ister AK Parti’den veya diğer partilerden, meclise gelenlerin hepsiyle gayet iyi diyalog içerisindeyiz, gayet iyi çalışma içerisindeyiz. Karşılıklı sevgi, saygı ve anlayış içerisindeyiz” dedi.

 

HER YIL YÜZDE 8-10 ARASINDA BÜYÜMEKTEDİR

 

Albayrak, “ Kapaklı’nın nüfusu 120 bindir. İlçemiz her yıl yüzde 8-10 arasında büyümektedir. Kapaklı’nın en büyük handikabı ise süratle büyümesidir. Kapaklı nüfusunun yüzde 13’ü ise Kapaklı’da doğanlardır. Geriye kalan yüzde 87 ise Türkiye mozaiğidir.  Kapaklı’ya gelen vatandaşlarımızı Kapaklı ruhu içerisinde birleştirmek gerekiyor. Doğduğum yerin bende her zaman yeri ayrıdır. Ama benim esas vilayetim doyduğum yerdir. Kapaklı’nın nüfus büyümesine paralel, süratli bir şekilde altyapı hizmetlerini ve ana hizmetlerini alamamış. Sadece lokal hizmetlerle hizmet yürümüş, ilçenin gerçekten çok ciddi şekilde alt yapı yatırımlarını ihtiyacı var. Belli bir süre sonra bu caddeler yetmeyecek ve caddelerin yeniden yapılması gerekiyor. Kapaklı bu hızla giderse Çerkezköy nüfusunu da geçecektir” dedi.

 

KAPAKLI’YA BEKLENEN HİZMETLER YAPILACAK

 

Albayrak, “ 2020 yılı yerel yönetimler için başarılı geçmedi, 2021 yılında hizmette atağa kalkacağız. 2 bin 500 metre Erbay caddesi ve 3 bin metre de Pınar Bulvarı var. Vatandaşlarımız gerçekten çok sabırsız ve haklılık payları da var. Ancak başka türlü de yapma imkanımız yok. Kapaklı’da 200 kilometreye yakın bir alt yapı planlaması yapıyoruz. 2 kilometreye dayanamayan vatandaşlarımızın 200 kilometreye dayanması için burada bütün siyasi partiler, kendi partililerine, bütün vatandaşlarımıza ortak paydada birleşerek sabırlarını tavsiye etsin. Vatandaşlarımızdan sabır bekliyoruz. Pandemi nedeniyle esnafımız da zor durumda, ancak esnafımıza da bir şey diyemiyoruz. Altyapının kışın yağmuru çamuru, yazın da tozu toprağı var. Burada 2021 bütçesi ile de konuşmak istiyorum.  Sakın ola ki bu bütçede Kapaklı’ya az para verildi, Çerkezköy’e daha fazla para verildi, Saray’a daha fazla verildi gibi düşünmeyin. Onlar rakamsal değerlerdir. Ama onun dışında buraya ayırdığımız ayrı bir para var. O parayla ilçelerde ihtiyaç duyulan çalışmalar yapılacaktır” diye konuştu.

 

BU İŞLERİN ÜSTESİNDEN GELECEĞİZ

 

Albayrak’ın ardından konuşma gerçekleştiren Başkan Çetin, “ Başkanımız mazbatasını aldığı gün kendisini ziyaret ettim ve ziyarette altyapıya hızlı bir şekilde başlamamız gerektiğini ifade ettim. Bu işler gerçekten biraz meşakkatlidir. Halk kazamaya başladığınız ikinci gün tepki verir, bunlara hazır mısınız’ dedi. Ayrıca latife yaparak ‘altyapı yapılan yerlerde başkanlar seçim kaybediyor’ dedi. Ben de ‘ben seçim kaybedeyim hiç önemli değil, Kapaklı’nın altyapı sorunu çözelim’ dedim. Kendisi de talimat verdi. Pınar Bulvarı’nın altyapısı başlatıldı. Erbay Caddesi’ni defalarca kendisine ilettik ve orada da altyapı çalışması başladı. İnşallah sonrasında Turgut Özal Caddesi’nde çalışma yapılacak. Bu bölgeler bizim kanayan yaramızdır, bunları gerçekten çözmemiz gerekiyor.  Sabırları dolayısıyla tüm Kapaklı halkına teşekkür ediyorum. 20-25 yıllık sorunları gidermek bugünden yarına çok kolay olmuyor. Ama hep beraber doğru bilgilendirme yaparak bu sorunları birlikte çözeceğiz, bu işlerin de üstesinden geleceğiz” dedi.

 

OY BİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ

 

Konuşmaların ardından gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi. Yazar Ziya Gökalp ile İdlib şehidimiz Nihat Kara’nın isminin isimsiz parklara verilmesi konulu önerge gündeme alınırken, CHP grubunun “Personel A.Ş. ile Kent A.Ş.’nin gelir ve gider tablosu” ile ilgili soru önergesine ise yazılı olarak cevap verileceği kaydedildi. Gündemin ilk maddesinde Fatih mahallesi 351 ada 24 parselde bulunan 23.78 metrekarelik belediye hissesinin satışı oy birliği ile kabul edilirken, Devlet Malzeme Ofisinden bir adet çift kabin açık kasa kamyonet alımı da oy birliği ile kabul edildi. Tam zamanlı sözleşmeli personel olarak çalıştırılacak olan 1 adet teknikerin aylık çalışma ücretlerinin belirlenmesi ve 3 adet dolu kadroda derece değişikliği yapılması konulu yazı oy birliği ile kabul edildi. Bir adet boş kadroda unvan ve derece değişikliği yapılması konulu yazının da oy birliği ile kabul edildiği toplantıda Kapaklı İlçe Emniyet Müdürlüğüne bir adet Sedan aracın 3 ay süre ile tahsis edilmesi de oy birliği ile kabul edildi.

 

ESNAFA 2 BİN TL DESTEK

 

Toplantıda Ocak ayında Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilen  pandemi süreci dolayısıyla iş yeri kapanan ve paket servisi yapmayan işletmeler ile ilgili komisyon raporunun görüşülmesi ile devam etti.  Komisyon sinema salonu, kahvehane, kır bahçesi, internet kafe, elektronik oyun salonu, bilardo salonu, lokal, çay bahçesi ile halı saha işletmecilerinden sosyal yardım kriterlerine uygun olanlara başvurmaları halinde bir defaya mahsus 2 bin TL ödeme yapılması yönünde karar alırken, mecliste komisyonun aldığı kararı meclisten oy birliği ile geçirdi. Gündem maddesi arasına eklenen Yazar Ziya Gökalp ile İdlib şehidimiz Nihat Kara’nın isminin isimsiz parklara verilmesi konulu yazı da İmar Komisyonu’na havale edildi.

 

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10